Vijesti iz Osijeka

09.10.2014.

Srdačno vas pozdravljamo iz osječke Zajednice BS s nekoliko vijesti.

U srpnju smo ispratili našega duhovnika vlč. Željka Šimića koji je otputovao u Rim na nastavak svoje svećeničke formacije i školovanje za drugo pastoralno područje. Zahvalili smo mu na njegovom dosadašnjem sudjelovanju u radu Osječke zajednice u njezinim osjetljivim trenutcima nastajanja i narastanja i zaželjeli mu Božji blagoslov u daljnjem radu.

U kolovozu je i naš drugi duhovnik vlč. Florijan Kvetek u sklopu redovitih promjena u našoj nadbiskupiji dobio novu župu u Slavonskom Brodu. Velečasni Florijan je spremno nadopunjavao rad u Zajednici s vlč Šimićem te nas redovito duhovno snažio na našim mjesečnim obnovama. Zahvalni smo mu na tome i na svesrdnom poticanju parova za uključenjem u Zajednicu.

Njegovu Župu svetog Josipa Radnika preuzeo je svećenik također s iskustvom Bračnih susreta, vlč. Ivica Martić koji se spremno uključio u rad i vođenje naše Zajednice kao duhovnik i član koordinatorskog tima te je već rujanska mjesečna duhovna obnova Zajednice održana u ovoj župi gdje će se i ubuduće sastajati četvrtom subotom u mjesecu u 18.00 sati.

Sretni smo da je na netom održanom Originalnom vikendu u Đakovu od 03. do 05. listopada sudjelovalo osam parova koje želimo s radošću i otvorena srca prihvatiti u našoj Zajednici nakon Prve obnove: Marina i Miroslav Pavić iz Josipovca, Branka i Zdenko Bobinac iz Bizovca, Ivanka i Danijel Božurić iz Osijeka, Marija i Valentin Primorac iz Osijeka, Sanja i Igor Kušeta iz Višnjevca, Ružica i Miko Sertić iz Osijeka, Jadranka i Igor Magoč iz Vukovara te Sonja i Zdenko Husnjak iz Josipovca.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema