Valbandon-mjesto susreta

31.05.2015.

20150506_valbadon_vikend

U Valbandonu kraj Pule, održan je peti Bračni susret za djelatnike MUP-a od 19. do 21. svibnja 2015. i tako je „Napuštena dolina“ (Val’ abandonato = Valbandon) postala mjestom susreta za 12 bračnih parova koji su mukotrpnim radom prekopali kamenito tlo svoga srca, pokušavajući ga, uz Božju pomoć, pretvoriti u plodno tlo. U tome su im svojim svjedočenjima pomogla tri tim-para: Fureši iz Zagreba, Perinovići iz Zadra i Cuculići iz Rijeke, a sve pod budnim okom i odlučnim vodstvom patera Tončija Trstenjaka.

Nije bilo lako otrgnuti se od svakodnevice i zaroniti u nutrinu svoga srca, pogledati u srce svog bračnog druga, otvoriti uši i srce za ono što mi ima reći. Još je bilo teže riskirati i povjerovati da će me on razumjeti i prihvatiti u mojoj različitosti.

Nošeni molitvama bračnih parova HZBS-a i djelatnom ljubavlju istarskog ZBS-a koja je te dane živjela s nama i za nas, većina parova odlučila se – ljubiti, usprkos svemu.

Sv. misa zahvalnica u kapeli sv. Ivana Pavla II i obnova bračnih zavjeta probudile su oluju emocija.

Duh Sveti je i ovaj put svom silom zapuhao, upotrijebivši nas malene kao instrument svoje ljubavi za dobro onih koji su odlučili krenuti putem zajedništva i ljubavi.

Bogu hvala!

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema