Primorska ZBS svečano proslavila Svjetski dan braka

06.03.2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druge nedjelje u veljači, točnije 14.veljače  2016. godine, proslavili  smo Svjetski dan braka u našoj Zajednici ljubavi, poštivanja i međusobnog uvažavanja kao i dan zaštitnika ljubavi, svetog Valentina.

U dvorani Pastoralnog kruga “Alojzije Stepinac” u župi Svete Ane u Voloskom s početkom u 15 sati,  u duhu ljubavi, osmišljena je i održana duhovna obnova za bračne parove, koju su predvodili Branka i Frano Primorac i pater Josip Sremić.

Tema obnove bila je “Ljubav i poštovanje” temeljena na poslanici Efežanima, 5,21-33, koja je potakla muževe da razmišljaju o veličini i ulozi žene u njihovu životu, a žene su promišljale što to pokreće njihove muževe da poštuju i ljube svoje žene.

Ponukani tekstom poslanice i životnim iskustvom bračnog para Primorac, zajednički su dijelili svoje doživljaje, misli i osjećaje, osvrćući se na svoja ponašanja i potrebe,  postignuća i gorenja. Tako su ohrabrili jedni druge i dali si odgovore što su mogli bolje učiniti i što će stvarno poduzeti da njihov odnos bude što bolji i bliskiji.

U ležernoj i opuštenoj atmosferi, dijeljenjem vlastitih iskustava, u kojima je bilo i duhovitih životnih crtica, izrekli su se gotovo svi bračni parovi koji su bili u dvorani što je ojačalo duh zajedništva i ispunilo nas zadovoljstvom i radošću.

Nakon duhovne obnove služena je Sveta misa u župnoj crkvi Svete Ane na kojoj su  bračni par Anita i Milorad Cuculić obnovili svoju ljubav i dali blagosloviti vjenčano prstenje povodom svoje četrdesete godišnjice braka.

Nakon mise upriličeno je tradicionalno druženje za sve bračne parove. Uz blagodati božjeg obilja jela i pića međusobno su razmijenili dobru riječ, a “mladencima” uputili čestitku i poželjeli im sve najbolje u njihovom daljnjem braku i zajedničkoj plovidbi na moru života.

06032016_obnova_cuculici

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema