Pregršt želja

19.01.2016.

20161901_nova_godina

Prema dobrom običaju Zajednice Primorje i otoci, po peti put je organiziran doček Nove godine u Cerniku, mjestu u blizini Rijeke. Okupila su se 22 bračna para i naš nezamjenjivi vlč. Zec. Slavlje smo započeli svetom misom zahvalnicom koju je predvodio velečasni Anton Zec, uz pomoć malih ministranata Noe i Kai iz obitelji Perušić.
Nakon svete mise nastavili smo veselo u župnoj dvorani koju su za doček pripremili i prigodnim aranžmanima prelijepo ukrasili bračni parovi Fugošić, Jelušić, Novak, Došlin i Primorac. S nama su bili i naši dragi gosti: tim par Perinović iz Zadra te pet bračnih parova koji nisu prošli iskustvo BS-a, ali su bili lijepo prihvaćeni i osjećali se među nama kao dio naše Zajednice.
Imali smo i bogatu tombolu, a naše Branka i Ivanka su radosno dijelile darove, jer je svaki broj bio dobitan. Prikupljeni novac od tombole ide za potrebe Zajednice. Za dobro raspoloženje pobrinula su se naša tri harmonikaša: Marija, Ilija i neumorni Dean Grepo. Tako su svačije želje bile ispunjene. Podizali su raspoloženje čim bi netko posustao. Da bude sve na svom mjestu, brinuli su domaćini večeri Branka i Frano Primorac, koji su delicijama iz domaće kuhinje, bogato „aranžirali“ veliki stol.

Nakon odbrojavanja posljednjih sekundi u Staroj godini, uslijedila su čestitanja i poljupci. Zagrljeni smo ušli u 2016., s pregrštom želja za što više ljubavi i dijaloga u braku. Oko tri sata poslije ponoći, polako smo „feštu“ priveli kraju. Bilo nam je predivno, raspjevano i rasplesano.

Rastali smo se samo s jednom željom : „Sretna Nova 2016.godina i vidimo se do godine na istom mjestu!!!“

 

I na kraju, hvala svima što su nas obogatili svojom nazočnošću u „najdužoj noći’“, a posebno bračnom paru Majdančić koji se dragovoljno javio da raspremi i očisti dvoranu.

Veliko hvala i vlč. Petru Zebi, koji nam je i ove godine ukazao svoje povjerenje.

20161901_docek_zec

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema