Pođi za mnom!

30.04.2013.

U svjetlu Matejeva evanđelja (9, 9-13) održana je bračna duhovna obnova za primorsku Zajednicu pod nazivom „Pođi za mnom!“ U nedjelju, 28. travnja u župi Gospe Karmelske na Drenovi okupilo se deset bračnih parova, a među njima dva bračna para sa zadnjeg Bračnog susreta u Opatiji (Poljak i Barbiš) te jedan svećenik, vlč. Kristijan. Zajednica ih je prihvatila otvorena srca i pozdravila ih toplim pljeskom, pozivajući ih da ostanu blizu. Obnovu su predvodili vlč. Zec i bračni par Cuculić.

Matej je čuo Isusov poziv, ostavio je sve i pošao za Isusom. I mi prepoznajemo sebe u Mateju koji nam rasvjetljuje našu “carinarnicu” i potiče nas da iskoračimo iz besmisla, prihvatimo Isusov poziv i drugima pokažemo put.

“Idi, svjedoči i reci drugima da je ljubav najljepše bogatstvo!”, rekao je vlč. Zec. Na tu rečenicu prisutni su parovi promišljali, pronalazeći sebe u  Matejevu pozivu, a Cuculići su posvjedočili svoga Mateja i kako su u pozivu na Bračni susret prepoznali Isusov poziv, odazvali se i nošeni radošću koju su tamo doživjeli, otvorili vrata drugima da dođu do uskrsnuća svoje bračne ljubavi te tako i oni postali Matej drugima.

Dok su bračni parovi bili okrenuti jedno drugom, njihovu djecu su čuvale časne sestre Presvetog Srca Isusova u prostoru samostanskog vrtića  te im ovom prigodom srdačno zahvaljujemo na ljubavi i otvorenosti.

Na kraju smo svi zajedno zahvalili Bogu na ovom susretu i na zajedništvu. Sv. misu zahvalnicu u župnoj crkvi, predvodio je župnik Donje Drenove, vlč. Marijan Benković. U svojoj se propovjedi osvrnuo na našu Zajednicu i čestitao nam na hrabrosti i ustrajnosti kojom svjedočimo svoj sakrament bračne ljubavi u Crkvi i svijetu.

Ljubite jedni druge! – poručio nam je s oltara ponavljajući ove Isusove riječi, koje su nam dobro znane i koje se trudimo živjeti.

Susret smo završili uobičajenim druženjem uz zajednički stol.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema