Ovo je nešto novo, jednostavno bolje!

23.06.2013.

 

Na početku našeg Bračnog susreta i nismo bili baš „ugodni suradnici“, nismo primjećivali sve što nam je tamo pruženo. Bili smo zaokupljeni svojim „planom“ kako bi to sve trebalo izgledati, ali i svojim problemima koje smo ostavili kod kuće. Međutim, kako je vrijeme prolazilo počeli smo primjećivati da srdačnost svećenika i parova voditelja i njihova međusobna bliskost nisu samo slika za javnost, da je to stvarno i da dragi Bog tu djeluje. Polako su tu ljubav počeli buditi i u nama. Počeli smo se nas dvoje, ali i sve oko nas drugačije doživljavati, u sebi smo osjetili neku ispunjenost, manje nam je smetao umor, kišu nismo baš ni primjećivali.

Ne možemo reći da se prije ovog susreta nismo trudili biti vjernici, da se nismo voljeli i da nismo svoju ljubav dijelili drugima, osobito djeci, međutim ovo je nešto novo, jednostavno bolje.

         Dolazak kući bio je ponovni susret s problemima, ali sve to je sada nekako drugačije, kako ljutnja, tako i veličina problema vrlo se brzo smanje, jedan zagrljaj sve riješi. Jedan prijatelj svećenik nam je jednom savjetovao: nemojte nikada otići spavati posvađani. Od kada smo se vratili kući baš neke svađe i nije bilo, a ako je nešto i bilo nije dočekalo niti mraka.

 

         Ksenija i Miroslav Ivančić                 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema