Opatija-prijestolnica bračne ljubavi

22.03.2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idući ususret proslavi 40. godišnjice održavanja Bračnih susreta u Opatiji, odbrojavamo «bračne vikende» pa smo evo došli i do 109! Svaki susret nova radost i nova obnova ljubavi. Tako je u četiri desetljeća Opatija postala prijestolnicom bračne ljubavi.
U veljači ove 2016.g. od 26.02. do 28.02. osam bračnih parova je kroz cijeli vikend marljivo radilo na sebi i na svom odnosu što je rezultiralo bliskošću i radošću.
Potaknuti svjedočenjem tim parova i svećenika (Došlini, Jelušići, Cuculići i vlč. Zec),  otvorili su svoje srce jedno za drugo i ponovno doživjeli svoju romansu. Prekopavši svoju «bračnu njivu» pronašli su «zakopano blago» svoje bračne ljubavi koje im je vratilo osmjeh na lice i radost u srce.
Na svečanoj misi zahvalnici obnovili su svoja bračna obećanja prvi put nakon vjenčanja što je prelilo čašu milosti a suze su potekle same od sebe.
Kroz cijeli vikend uz njih je bila i za njih živjela primorska ZBS koja ih je pratila molitvom i služenjem, te bila sudionikom njihove sreće na završnoj misi.
Nakon međusobnih čestitanja zadržali smo se zajedno u druženju i ugodnu razgovoru uz bogat stol.
Bio je to još jedan neprocjenjivi dar kako za nove parove sudionike BS-a tako i za našu lokalnu ZBS.
Bože, hvala ti!

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema