Obiteljski križni put osječkih obitelji i parova u Aljmašu

11.03.2016.

P1330937

U subotu, 5. ožujka 2016., po drugi put održan je Obiteljski križni put u Aljmašu. Osječka zajednica bračnih susreta potaknula je i pozvala osječke obitelji i parove na Križni put i ove godine nakon uspješnog prošlogodišnjeg.

Upravo iskazano zadovoljstvo sudionika prošlogodišnjeg Obiteljskog križnog puta potaknulo nas je da Osječane ponovno pozovemo u Aljmaš. Kao i prošle godine, na Križnom putu sudjelovao je i vlč. Ivica Martić, duhovnik Osječke zajednice i član njezinog voditeljskog tima.

Okupilo se 50-ak osoba, parova i obitelji s desetak djece, koji su i sudjelovali u čitanjima po postajama.

P1330961

Čitanja su bila s obiteljskom tematikom i podsjećala nas na križeve koje možemo svojim najbližima pomoći nositi, ali i na one koje katkada i sami podižemo u svojim brakovima i obiteljima. Podsjetila su nas da naš odnos temeljimo na Bogu, da u braku i obitelji ne bježimo od žrtve, ali ni od praštanja i pomirenja, da se ne prilagođujemo mentalitetu ovoga svijeta, a da svojoj djeci budemo odgojem i svjedočanstvom života prvi navjestitelji vjere.

Nakon pedesetminutnog uspinjanja aljmaškim Križnim putem i završetka kod spomenika uskrslog Krista, sudionici su se poklonili i pomolili i Gospi Aljmaškoj u župnoj crkvi, a potom se okrijepili toplim čajem uz druženje ispred crkve.

P1330972

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema