Novi voditelji u Osječkoj zajednici Bračnih susreta

12.05.2016.

20161005_osijek_vijesti

Javljamo se s radosnim vijestima iz Osijeka: dobili smo novi voditeljski par – Ivu i Mirjanu Grgić, s kojima u timu zajednicu nastavlja i dalje voditi vlč Ivica Martić.

Prijašnjim voditeljima isteklo je tri godine na dužnosti voditelja te je zajednica u subotu 30. travnja, prigodom hodočašća u Svetište Božanskog milosrđa, odabrala nove voditelje. Ivo i Mirjana su vrijedni, Bogu predani i odgovorni članovi OZBS-a, usto roditelji šestero djece i aktivni župljani župe Sv. Josipa Radnika u Osijeku. Preporučujemo ih vašim molitvama.

Osječka je zajednica 30. travnja bila na hodočašću povezanom s Jubilejskom godinom milosrđa u jedino hrvatsko Svetište Božanskog milosrđa, u Ovčari nedaleko od Đakova. Dočekao nas je i uz kraću duhovnu obnovu uveo u pobožnost Božjem milosrđu duhovnik vlč. Miro Tomas. Potaknuo nas je na širenje Božjeg milosrđa riječju, djelom i molitvom i osnažio svojom predanošću, pobožnošću i duhovnošću.

20161005_vijesti_osijek

U blizini Svetišta nalazi se i jedan od hrvatskih Karmela u Breznici Đakovačkoj. Časne sestre Karmelićanke zadivile su nas svojom toplinom, vedrinom i otvorenošću za razgovor. Upoznale su nas s poviješću i osobinama Karmela i spremno odgovarale na naša pitanja. Posebno su nas dirnule svojim pozivom da ih uključimo u naše molitve i time nam posvijestile potrebu i snagu naših svakodnevnih molitava.

Svježe vrijeme nije bilo zaprjeka da se neplanirano zadržimo u Svetištu i ispunimo Božjim duhom u druženju s vlč. Tomasom.

Radosni smo doživljenim iskustvom i susretima, i tu radost želimo i vama prenijeti, a ako ste u blizini pozivamo i vas na osobno iskustvo ovih susreta.

Zahvaljujemo se na potpori, pomoći i razumijevanju našega neiskustva u dosadašnjem radu prijašnjim i sadašnjim Nacionalnim voditeljima Milanu i Ivanki Došlin te Ivanu i Anđelki Mađerčić, pateru Josipu i pateru Peri koji su pomogli našoj formaciji i svima vama dragi prijatelji iz Hrvatske zajednice Bračnih susreta.

20161105_vijesti_osijek

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema