Mi kao par i naša djeca

18.02.2013.

U Sisku je održan mjesečni susret ZBS u veljači.  Tema susreta bila je  „Mi kao par i naša djeca“, a susret su vodili Marijana i Mario Sloup sa vlč. Nikolom Majcen koji nas je u susret uveo molitvom krunice Božanskog Milosrđa. Pred 15 okupljenih parova imali smo radost da nam se predstave novi parovi koji su nedavno imali iskustvo Bračnog susrerai time se pridružili našoj Zajednici.

  

Voditelji su nam kroz temu susreta pomogli da si posvjestimo koliko je skladan život bračnog para važan za pravi skladan odnos sa djecom. To je temelj, a najvrijednija ostavština djeci je ljubav kojom se roditelji vole. Bračni par Sloup nam je u svom svjedočenju međusobne ljubavi u braku i utjecaju te ljubavi i odnosa na njihovu djecu pomogao da i mi razmislimo kolilko smo predani jedno drugome i koliko kroz svoj život utječemo na rast i razvoj naših najmilijih tj. naše djece. Uz svoje osobno svjedočenje vlč. Nikola se osvrnuo na tekst iz Biblije iz knjige postanka (Post 2, 18-25). Naglasak je stavio na rečenicu „I reče Jahve, Bog: ˝Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on.˝“. Protumačio nam je kako nismo mi sami izabrali svog bračnog druga već nam ga je Bog dao da budemo pomoć jedno drugome. Kada je Bog uzeo rebro čovjeku u biblijskom smislu to znači da je uzeo srce jer je od srca čovjekova stvorio Bog ženu tj. muža i ženu kao par jedno drugome. Muž i žena su u zajedništvu kao par jedna cjelina, a Bog je nama podario svoju djecu da budu naša djeca. Podario je i nas jedno drugome da jedno drugo usrećujemo i time prenosimo ljubav na svoju djecu kako bi ona odrasla u zdrave i zadovoljne ljude.

Stoga imamo odgovornost živjeti naše zajedništvo i usrećivati jedno drugo, a time ponajviše usrećivati svoju djecu.

Susret je završio uobičajenim druženjem uz okrijepu i razgovor i svi smo se „napunjenih baterija“ vratili svojim kućama.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema