Korizmeni križni put primorske ZBS

22.03.2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nedjelju 13. ožujka 2016. održan je križni put naše lokalne zajednice Bračnih susreta u crkvi Gospe Karmelske na Drenovi. Bračni parovi su čitali i razmatrali postaje   križnog puta koje su za tu priliku pripremili bračni par Ivanka i Milan Došlin s naglaskom na prihvaćanje i strpljivo nošenje bračnih i obiteljskih križeva.
Uranjajući svoje životne križeve u Kristovu muku pronalazili smo utjehu i ohrabrenje za sve teške situacije s kojima se srećemo u životu i u braku.
Križni put predvodio je vlč. Antun Zec dok je bračni par Dijana i Damir Mlatac nosio križ kroz crkvu od postaje do postaje. Ovo je prvi put da smo kao Zajednica svoj korizmeni hod obilježili na ovaj način. Nažalost, snažna bura omela je u dolasku veći broj parova s djecom  (za koje smo osigurali čuvanje), kao i parova s otoka Cresa i Krka koji su se naročito radovali ovoj pobožnosti.
Nakon križnog puta slavili smo misu zahvalnicu u kapeli Presvetog srca Isusova u samostanu časnih sestara koje su brinule o našoj djeci. Za vrijeme sv. mise obnovili smo bračne zavjete. Svaka obnova zavjeta snaži nas i jača za sve što nam život donosi. Jer bračna je ljubav poput cvijeta koji, ukoliko ga ne zalijevaš, brzo vene.
Nakon mise uslijedilo je naše uobičajeno druženje u župnoj dvorani.
Velika radost za Zajednicu bio je dolazak bračnog para Vesne i  Zorana Grba   koji su bili na BS u veljači o.g. Mi im svim srcem čestitamo na velikom iskoraku koji su učinili za svoj brak i želimo im puno plodnih dijaloga i još puno susreta u Zajednici jer jedino jedni s drugima i jedni uz pomoć drugih možemo napredovati i rasti u svom odnosu.
Svim bračnim parovima i svećenicima naše Zajednice, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema