Izjava

25.01.2013.

Hrvatska zajednica BRAČNIH SUSRETA okuplja stotine bračnih parova koji žele u svojim životima sačuvati i obnavljati vrijednosti sakramenta braka i obitelji, te po tim vrednotama živjeti, svjedočiti i odgajati svoju djecu. HZBS je dio svjetskog kršćanskog pokreta Marriage Encounter čije je djelovanje usmjereno na poticanje izgradnje zajedništva u bračnom i obiteljskom životu što se provodi stalnim rastom kvalitete komunikacije i dijaloga među članovima obitelji.

Statutom HZBS određeni su sljedeći ciljevi djelovanja udruge:

– promicanje kvalitete međusobnog dijaloga bračnih partnera
– zaštita i promicanje vrijednosti institucije kršćanskog braka
– zaštita obitelji kao osnovne stanice društva.

Stoga se osjećamo pozvani dati svoj doprinos aktualnoj raspravi o uvođenju zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

Budući da su mnogi roditelji koji su podignuli svoj glas protiv ovakvog kurikuluma zdravstvenog odgoja i naši članovi, smatramo našom dužnošću podržati ih u njihovom nastojanju da se izbore za svoje prirodno pravo da budu glavni odgojitelji svoje djece.

Isto tako, zahvalni smo predstavnicima Katoličke crkve u Hrvatskoj koji su hrabro stali na stranu roditelja štiteći na taj način temeljne kršćanske, ali i općeljudske vrijednosti, koje se dovode u opasnost uvođenjem 4. modula zdravstvenog odgoja temeljenog na „rodnoj ideologiji“.

Javno pozivamo hrvatsku vlast da posluša glas razuma i prihvati ruku dijaloga koju su im pružile roditeljske i druge katoličke udruge, jer se samo na taj način može postići dogovor na dobrobit naših građana, a posebice mladih naraštaja.

U ime HZBS  nacionalni tim

Ivanka i Milan Došlin i p. Josip Sremić, SJ

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema