Isusov i naš Uskrs

18.05.2015.

20152203_obnova_galdovo

Iako smo u vremenu iščekivanja Duhova pedesetnice. Prisjećamo se Isusa i njegovog uskrsnuća, gledajući i naše uskrsnuće u nama samima i kao paru u našem međusobnom odnosu.
I ovoga puta obnovu smo održali u župi sv. Josipa radnika u Galdovu-Sisak,a predvodili su novi par kordinatora Boris i Kristina Prpić te naš vlč. Nikaola Majcen. Uz neke nove detaljena samom početku obnova je obogaćena uvodnom pjesmom „Rijeke žive vode“, gdje smo svi zdušno pjevali i uronili u molitvi krunice  Božanskog milosrđa, u kojoj je svatko na svoj osobit način prikazao Gospodinu ono što nosi u svome srcu.
Nakon pjesme i molitve, a prije same obnove ukratko su sljedile informacije o stanju u zajednici dogovoru za sljedeći susret i mogućnosti izleta te okupljanja zajednice u jednom opuštajućem druženju na koje svake godine pozovemo i parove koji nisu u našoj zajednici kako bi je upoznali i prepoznali njeno bogatstvo.
Tema je bila „Isusov i naš  uskrs“. Otkriva nam da se često zaokupiramo mislima nap. nezadovoljstvu u braku, na poslu, kada smo neshvaćeni, kada se ne odlučimo otvoriti suprugu/supruzi itd. Zaboravljamo da se tu samo veseli Zli, koji uživa u našem otuđenju jedno od drugoga i od Boga. Jer mi pretežno odustajemo od toga da i u nama umre naš ego, ponos, taština, zavist, pravo itd. Sve to šteti našem međusobnom odnosu da doživimo s Kristom svoje, naše bračno uskrsnuće, koje nam je neophodno za našu ljubav za sve nas. Možemo si reći: „Bože moj što je jutro“, kao iz pjesme koju rado svi pjevamo.
Svoj ovozemaljski život ispunjavamo svojim  poslom ili nekim drugim obavezama, a zanemarili smo nas. Kao što kaže 1Posl Gal. 5,13 -24: „Doista vi ste, braćo, na slobodu pozvani! Samo neka ta sloboda ne bude izlikom tijelu, nego – ljubavlju služite jedni drugima. Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj riječi, u ovoj: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! Ako li pak jedni druge grizete i glođete, pazite da jedni druge ne proždrete.
Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! Jer tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela. Doista, to se jedno drugomu protivi da ne činite što hoćete. Ali ako vas Duh vodi, niste pod Zakonom. A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomora, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti. Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona. Koji su Kristovi, razapeše tijelo sa strastima i požudama.
Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! Ne hlepimo za taštom slavom! Ne izazivajmo jedni druge, ne zaviđajmo jedni drugima!“
I na kraju možemo reći  da je svaki čin ljubavi dar uskrsloga gospodina Isusa. Uranjajući dalje u temu osvijestili smo si svoja vlastita uskrsnuća, a na samom kraju obnovu smo završili pjesmom „Krist na žalu“ te završnom molitvom i blagoslovom  i nastavili druženje…

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema