Zajednica Sisak i Zagreb zajedno u Karlovcu

11.09.2015.

Nakon mjesečnog susreta u svibnju, sisačka zajednica zaokružila je godinu prije godišnjih odmora i ljetne stanke izletom u Karlovac. Ondje smo išli u svetište svetog Josipa u Dubovcu, zajedno sa zajednicom Zagreb.
Srdačno nas je dočekao i otvorio širom vrata naš dragi prijatelj vlč. Antun Sente.
Nakon svete mise, koja nas je duhovno okrijepila, a koju je predslavio vlč.Sente zajedno s vlč. Nikolom Majcenom, uputili smo se pješice strmom stazom do crkve Blažene Djevice Marije Snježne. Duh zajedništva je bio prisutan među nama. Vlč. Sente nam je ukratko ispričao povijest župe, a kao vrsni propovjednik potaknuo je svakog od nas na razmišljanje o razlozima dolaska u ovo svetište.
Zajedno smo krenuli dalje na vrh brda u karlovački Stari grad. Dan je bio prekrasan i kao da nas je želio nagraditi ljepotom pogleda koji se pružao na Karlovac, za svaki trud koji smo uložili u uspon. Svaki korak, svaki napor, sada je imao svoje opravdanje. Kratko smo se zadržali i krenuli lagano natrag u svetište, gdje smo zajedno blagovali hranu koja je u društvu uvijek slađa. Kasnije smo uz pjesmu, gitaru i harmoniku nastavili s druženjem. Osjećala se radost i sreća. Taj osjećaj zajedništva, ta neizmjerna ljubav daje osjećaj da nikada nisi sam. Dan je bio prekratak za predivne trenutke zajedništva, ali morali smo ga zaokružiti i zahvaliti našem domaćinu vlč. Senteu. HVALA na njegovoj ljubavi i darivanju. Molimo ga da nas i dalje prati svojim molitvama, kao i zagovorom  sv. Josipa, zaštitnika naših obitelji i braka.
Okrijepljenog tijela i puni dojmova napustili smo Karlovac svatko svome domu, čekajući sljedeći put za ponovni susret.

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema