Tvoje oči, tvoje usne i tvoj prsten, kakvo bogatstvo!

13.02.2013.

 

Povodom Svjetskog dana braka, u nedjelju, 10. veljače, u župi sv. Ane u Voloskom održana je duhovna obnova te sv. misa s obnovom bračnih zavjeta za članove Zajednice bračnih susreta Primorja i otoka.

Susret je započet «Molitvom za naš brak».

Okupljene parove pozdravili su Ana i Milorad Cuculić, te vlč. Anton Zec koji je već u uvodu naglasio kako u svakom braku ima nemirnog mora i valova. „Važne su oči i ruke – dok god bračnog druga možemo pogledati u oči i uhvatiti za ruku, sve oluje će utihnuti“, rekao je vlč. Zec. Svjedočanstva o problemima u braku i životu „oženjenih samaca“ podijelili  su Radmila i Lino Žufić, a potresno svjedočenje   o razdvojenom životu u ratnom   vrtlogu iznijeli  su Antoneta i Zlatko Rebac  iz Brčkog koji sada žive u Istri.

Prsten kao znak ljubavi i vjernosti bio je  tijekom duhovne obnove  i svojevrsna inspiracija za zajedničko promišljanje o ljepšoj strani bračnog života.

Nakon svete mise, koju je predvodio vlč. Antun Zec, druženje se nastavilo u župnoj dvorani bl. Alojzija Stepinca uz zakusku i tombolu.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema