Svidje se Gospodinu pozvati ga

08.01.2014.

Zajednica bračnih susreta Bjelovar ostala je zatečena viješću da je umro naš dragi Zdravko Crnek, dugogodišnji vikendaš,  koji je sa svojom Lelom u jednom mandatu bio i na čelu naše Zajednice. Smrt nas uvijek iznenadi, a posebno kada dođe tako nenadano. Zdravkova svijeća života ugasila se u jutarnjim satima 1. siječnja 2014.godine, na blagdan Marije Bogorodice. Majka Marija, koju je posebno štovao, dođe po njega da ga izmirena s ljudima i s Bogom povede pred lice svoga Sina. Ništa nije dalo naslutiti skori kraj, jer je samo nekoliko sati ranije sa svojom obitelji u župi Sv. Terezije Avilske  (bjelovarskoj katedrali) pjevajući slavio misu zahvalnicu i bio vidno raspoložen.

Ali, svidje se Gospodinu pozvati ga, mirno, u snu (u 68.godini života)! Ispunilo se vrijeme, završio je jedan izuzetno intenzivan, aktivan i bogat život. Ode naša „logistika“! Tako je naime govorio sam za sebe: „Ma, ja sam samo logistika!“

Uistinu, naša HZBS je puno puta osjetila veličinu i značaj njegova nesebična davanja i služenja. Obdaren mnogim sposobnostima i talentima, bio je na usluzi, raspolaganju, spreman odazvati se, uskočiti, odraditi …

Zdravko je volio ljude, druženje, zajedništvo. I zato se na njegovu ispraćaju 3. siječnja 2014. godine okupilo toliko mnoštvo, s izrazima poštovanja i zahvalnosti što smo ga poznavali i hodili zajedno s njime dio puta. Sprovod su vodila 4 svećenika, među njima i naš don Ivan Matijević, koji je poslije suslavio i misu za pokojnika.

Dragi Zdravko, molili smo i molit ćemo za pokoj tvoje duše, s vjerom da su ti anđeli izišli u susret i pokazali ti put do Očeva doma. A mi, koji smo ostali s ove strane rijeke života tješit ćemo tvoju Lelu, obitelj i sebe Riječju Božjom, pjesmama i  Psalmima. Neka nam svima Gospodin bude svjetlo i spasenje!

Počivao u miru Božjem!

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema