Svaki dan je borba za naš međusobni odnos

11.02.2018.

20181102_mjeda_svjedocanstvo

U moru svakodnevnih obaveza i briga, za koje često mislimo da su od velikog značaja, ne shvaćajući važnost međusobnog odnosa, izgubili smo sami sebe.

S uvjerenjem da će se te promjene desiti same od sebe, vrijeme je prolazilo, a mi smo bili sve udaljeniji jedan od drugog. U jednom trenutku smo se odlučili posvetiti sebi i našem odnosu, te se prijaviti na Originalni bračni vikend.

Priznajemo, osjećaj neizvjesnosti i uzbuđenosti, koji je prevladavao u nama prije tog vikenda, bio je sve veći i veći kako se bližio naš odlazak u Pastoralni centar u Ludbregu.

Svi ti osjećaji nervoze, neizvjesnosti i zabrinutosti netragom su nestali onog trenutka kada su nas dočekala nasmijana lica i ozareni pogledi puni ljubavi za koje nismo ni slutjeli da će nas pratiti tokom cijelog vikenda.

Kako su prolazile minute i sati, sve smo više postajali svjesni naših propusta i pogrešaka koje smo uporno zanemarivali i pospremali pod tepih.

Shvatili smo da smo kroz te godine često živjeli kao oženjeni samci.

Naš brak je bio izlog pun prašine, koji je trebalo temeljito očistiti i vratiti mu stari sjaj s početka. Veliku ulogu u tom procesu zbližavanja odigrali su naši voditelji koji su nas aktivno usmjeravali i vodili na koji način možemo izgraditi sebe, nas, kroz zajednički život uz Božju prisutnost.

Osjećaji su temelj svakog živog bića te ih je potrebno dijeliti s ljudima koje volimo kako bi se međusobno bolje shvaćali. Komunikacija među nama znatno je kvalitetnija otkad smo naučili dijeliti svoje osjećaje, slušati, i pravilno reagirati na iste, a najveću ulogu u svem tome dakako je kvalitetan dijalog kojeg do sada nismo imali. Svaki dan je borba, u toj borbi mi smo na našem vikendu odlučili stati na stranu ljubavi.

Ljubiti jedan drugog postalo je temelj naše veze. Nema toliko velikih poteškoća koliko može biti velika ljubav, zajedništvo i želja da zauvijek živimo naš novi početak.

 

Vaši Marina i Luigi Mjeda

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema