Sportske igre HZBS-a Sjeverne regije u župi Bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici

01.10.2013.

Već tradicionalno jednom godišnje okuplja se Zajednica bračnih susreta Sjeverne regije na druženju i sportskim susretima. Sve nas je okupio odgovorni par za Sjevernu regiju Branka i Tomo Filipović. Ove je godine naša ZBS bila domaćin sportskih susreta te smo ugostili bračne parove s djecom iz ostalih zajednica Sjeverne regije. Nakon dobrodošlice domaćina slavili smo sv. misu, koju je predvodio  vlč. Ivica Puškadija,  župnik u Pitomači, a koji je i dio tima za Sjevernu regiju. Okrijepljeni Božjom riječju krenuli smo na druženje i igru. Podijelili smo se u tri ekipe zanimljivih imena: Sv. Hubert, Talenti i Sluge Božje. Nakon toga uslijedio je niz igara u kojima su sudjelovali svi, od najmanjih do najstarijih, bilo je skakanja u vrećama, školice, alke, bacanje kolutova. Fotografije najbolje prikazuju kako nam je bilo veselo i zanimljivo!

Najkreativniji dio bio je završni dio susreta gdje je svaka ekipa trebala osmisliti kulturno-umjetnički program. Sve ekipe su osmislile zanimljiv nastup. Nakon prebrojenih glasova, dobili smo i pobjednika, a pobjednici su bili SVI! Naime sve su ekipe  imale isti broj bodova.

Za okrijepu tijela imali smo fini gulaš za koji se pobrinuo naš kuhar zajednice Marijan Ljubić, klipiće, kolače i ostale delicije iz kućne radinosti naših obitelji. Bio je to jedan dan lijepog i iskrenog zajedništva između bračnih parova i djece kojim smo pokazali da postoje bračni parovi spremni držati obitelj na okupu. Nasmijanih lica, srca ispunjena radošću i srećom, razišli smo se kućama u isčekivanju novog susreta sljedeće godine.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema