Služiti Kristu u svijetu i biti uistinu radosni ljudi

19.12.2012.

Treće adventske nedjelje došašća (radosne), bjelovarska Zajednica je održala svoju duhovnu obnovu u župnoj crkvi Sv. Ane u Bjelovaru.

Pater Tonči Trstenjak i bračni par Mira i Josip Lončar, voditelji obnove,  kao uvod u svoj nagovor i svjedočenje odabrali su tekst iz evanđelja po Ivanu (1. glava) o prvim učenicima. I  ne bijaše to slučajno, jer su upravo Mira i Josip prvi bračni par iz Bjelovara koji je prije 20 godina, baš u ovo predbožićno vrijeme, prolazio svoj Originalni vikend na Fratrovcu. Iz te njihove odluke „učiniti nešto za sebe i svoj brak“, odlaska na Bračni susret, pronalaska Isusa u sebi i jedno u drugom, rodila se bjelovarska ZBS.  Poslije njih, do danas,  bračni je vikend  prošlo stotinjak bračnih parova, nekoliko svećenika i časnih sestara.

Potrebno je uvijek iznova vraćati se prvotnoj ljubavi; napraviti mjesta u svom srcu za Boga, jer oni koji Ga prime imaju moć postati djeca Božja; trajno Mu vjerovati kako bismo imali život i kako bi naša bračna ljubav postala i ostala dobro vino.

Kasnije, iz podijeljenih svjedočenja bilo je vidljivo kako još i danas pamtimo detalje s našeg Bračnog susreta, kako nas grije duh vikenda a posebno doživljaj sv. mise na kraju. Svi smo mi jednom povjerovali glasu nekog „Ivana Krstitelja“, onoga koji je posredovao da sami „dođemo i vidimo“, da otkrijemo gdje stanuje naš Učitelj. I poželjeli to oduševljenje podijeliti s drugima te ih tako potaknuli da i oni zažele otići na neko svoje brdo (Vrhovec, Tabor …) gdje će susresti sebe, svoga muža/ženu i Gospodina!

Ova obnova i sv. misa neka u nama probude želju biti kvasac, svjetlo, sjeme  – biti prepoznatljivi Isusovi učenici u današnjem svijetu. Tako ćemo izvršiti svoje poslanje: Služiti Kristu u svijetu! I biti uistinu radosni ljudi.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema