Poticajna i neočekivana tema

17.04.2014.

U Osijeku je 28. ožujka održana Korizmena duhovna obnova za parove slavonske zajednice Bračnih susreta. Obnova je održana u Pastoralnom centru Župe Preslavna imena Marijina u kojoj se održavaju i redovite mjesečne obnove osječke Zajednice, a nazočilo je petnaestak bračnih parova iz pet slavonskih zajednica Bračnih susreta i vlč. Tomislav Ćorluka iz đakovačkog voditeljskog tima. Sudionike je uvodno pozdravio i župnik, vlč. Ivan Jurić.

 

Nadahnutu i „vikendaški“ obojenu duhovnu obnovu vodio je član HZBS-a vlč. Antun Zec iz Zajednice Primorje i otoci, koji je kao korizmeni duhovni poticaj uporabio temu „Ti si pastir moj, zla se ne bojim jer ti si sa mnom“. No, svatko je od sudionika na mjesto ‘Ti’ stavio ime svoga bračnog druga i odraz ove misli sagledao iz perspektive Gospodinove nazočnosti u našemu osobnom životu i bračnom sakramentu.

Obnova je zaključena svetom misom, na kojoj su umjesto propovijedi parovi prenijeli svoje prethodno uobličeno razmišljanje o temi.

Poticajna i neočekivana tema i vođenje obnove vlč. Zeca doista nas je obogatilo i pomoglo da svoj korizmeni put sagledamo na novi, drukčiji način i time nas potakla na osobnu obnovu i približila Gospodinovom Uskrsu.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema