Podrška na putu ljubavi

24.03.2013.

Preduskrsna duhovna obnova Zajednice Primorja i otoka održana je u nedjelju, 17. ožujka 2013. u Opatiji na temu: „Malovjerni, zašto si posumnjao? (Mt 14,31)“

Obnovu je, zajedno s vlč. Antonom Zecom, predvodio bračni par s otoka Raba Gabrijela i Silvio Jurešić. Posvjedočili su svoj hod od nepovjerenja do radosti, počevši od odlaska na svoj originalni vikend pa sve do formacijskog vikenda i kroz mnoge probleme i situacije na koje su putem nailazili.

Vlč. Zec nadovezao se razmišljanjem o nepovjerenju apostola Tome i Isusovoj rečenici: „Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!“.

Sudionici obnove promišljali su na temu: „Znam da ti imaš silno povjerenje u mene: to me čini sretnim! Znam da se, kao Isus na križu, posve daješ meni.“

Nakon obnove, u zajedništvu s bračnim parovima i svećenicima, u crkvi Navještenja BDM slavljena je sv. misa koju je predvodio p. Josip Sremić u koncelebraciji s vlč. Zecom i vlč. Barbišom i dva mlada svećenika, sudionika ovog BS-a.

Bila je to velika radost i za nove parove i svećenike i za cijelu primorsku ZBS koja se odazvala u velikom broju da ih podrži na njihovu putu ljubavi.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema