Osvježili smo našu ljubav

30.03.2018.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teško smo pronašli riječi kojima bismo  opisali kako smo doživjeli Bračni susret u Opatiji  od 16. do  18. veljače 2018.  Uz vapaje Bogu i Duhu Svetomu da nas nadahne, na papir smo stavili nekoliko rečenica o svom iskustvu.

Puno se toga promijenilo u našem braku. Kvaliteta našeg odnosa mnogo je bolja: više razgovaramo, osvježili smo našu ljubav, prihvaćanje i međusobno poštovanje.

Mnoge probleme koje smo imali i nosili s grčem  „gurajući ih pod tepih“, a da nismo podijelili osjećaje, danas rješavamo kvalitetnije.

Na  Bračnom susretu  naučili smo da je jednako  važna  komunikacija bračnog para kako o  mučnim situacijama, tako  i o lijepim događajima.

Prisjetili smo se lijepih trenutaka s početka braka i dozvolili da nas  probuđeni osjećaji preplave i nose dalje kroz život.

Uvidjeli smo da se unatoč brojnim problemima i različitostima može živjeti sakrament braka ako za to postoji dobra volja oba supružnika.

Shvatili smo kako je smisao  mnogih kušnji kroz koje smo prolazili da nas ojačaju,  a ne da nas slome.

Tek nakon iskustva Bračnog susreta razumijem riječi koje su me snažno dotakle na svetoj misi  nekoliko dana prije odlaska u Opatiju, pa  sam neprestano razmišljala o njima: “Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći” (Heb 2,18).

Danas smo zahvalni  Bogu na milosti što nam je preko dragih ljudi –  bračnih parova i svećenika – pomogao da nakon padova ponovno ustanemo i zajedno nastavimo odabranim putem, dosljedni obećanju “u dobru i u zlu”.

Božica i Darko Matak

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema