Obiteljsko druženje zajednice Krapina

07.09.2012.

Naša se „zagorska zipka“ posve zazelenila pa smo se i mi,  članovi krapinske Zajednice bračnih susreta,   poželjeli stopiti s prirodnim okruženjem te u opuštenom druženju jedni s drugima podijeliti  radosti i brige bračnog i obiteljskog života i međusobno se  ohrabriti na življenje našeg Sakramenta. S tom nakanom, kao i svakog svibnja do sada,  organizirano je  nedjeljno obiteljsko druženje kod kapele Svetog Vida.

 

krapina1

Gotska kapela Svetog Vida nalazi se na brežuljku sjeveroistočno od Svetog Križa Začretja u selu Komor Začretski, na nadmorskoj visini od 366 metara.  S tog se najvišeg vrha u ‘svetokriškoj’ župi pruža prekrasan pogled na okolna mjesta, a zanimljivo je da se nalazi upravo na tromeđi župa Svetog Križa Začretja, Mihovljana i Orehovice.
Tako se, sunčane i tople nedjelje, 20. svibnja, okupilo sedam bračnih parova  sa svojom dječicom u ugodnom druženju koje je, uz primamljive mirise roštilja,  obilovalo smijehom, igrom i dječjim žamorom.

Pridružio nam se i krapinski župnik, vlč. Tomica Šestak, koji nam je susret uveličao euharistijskim slavljem, kako bismo svi zajedeno slavili i zahvaljivali Svevišnjemu na našim brakovima, djeci i ljubavi koja nam omogućuje da radosnije i hrabrije kročimo kroz život.

krapina3
Naša Zajednica ponosna je na č.s. Blaženu Hokman, koja nam se i ovom prigodom pridružila  sa č.s. iz svoje redovničke zajednice. Č.s.   Blažena  važna karika u našoj Zajednici jer nas podupire da ustrajemo na bezuvjetnoj bračnoj ljubavi.
Velika im hvala što su svojom nazočnošću i doprinosom uljepšali ovu nedjelju.

krapina4

Neizrecivu radost svima nam je pričinjavalo mnoštvo dječice, čija su nam cika i veselje uvijek iznova razgaljivali dušu, dok su trčkarala ovom prekrasnom zelenom oazom.
Želja nam je s vama podijeliti i radost  zbog prinove u obitelji Silvije i Miroslava Pišković, čije je četvrto dijete rođeno samo nekoliko dana nakon našeg druženja,   pa od srca čestitamo roditeljima na proširenju obitelji.

krapina2

Dragi naši prijatelji  članovi HZBS – parovi, svećenici, časne sestre srdačno   vas pozdravljamo iz naše krapinske Zajednice, uz želju da nas sve zajedno i dalje prati Božji blagoslov.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema