Novi početak

09.03.2018.

 

20180906_golubic

Za Originalni Bračni  susret saznali smo preko naših dragih prijatelja, koji su također doživjeli to iskustvo, te nam ga toplo preporučili.

Isprva smo bili malo skeptični (suprug, naravno, malo više) jer nismo znali što nas čeka. Bili smo i nestrpljivi, pomalo nesigurni, ali sve to nestalo je po dolasku na Susret, čim smo se smjestili i počeli upoznavati druge mlade parove koji su došli sa sličnim dojmovima poput nas. Na početku programa nas je ohrabrila  iskrena i srdačna dobrodošlica te smo bili sve više sigurni da smo pravilno odlučili.

S ljubavlju i ugodom krenuli smo u novu avanturu. Svaki dan za nas bio je novi dan s novim saznanjima, te zapravo ponovnim upoznavanjem jedno drugoga. Shvatili smo da u našoj  ubrzanoj svakodnevici  punoj važnih obaveza zapravo nije bilo nas. Bili smo u braku, ali opet sami tj. usamljeni, svatko sa svojim zatvorenim unutarnjim emocijama, borbama, željama i strahovima.

Originalan  Bračni susret omogućio nam je da otvoreno i iskreno sagledamo naš bračni odnos.  Omogućio nam je da se otvorimo jedno drugome, uvidimo naše pogreške i brojne razloge neslaganja, nerazumijevanja ili međusobnog prkosa. Upravo to uvidjeli smo pomoću naših dragih voditelja koji su, povrh svih svojih obaveza, nesebično došli podijeliti i posvjedočiti sreću i blagoslov koji čine brak. Uz Božju prisutnost i molitvu ponovo smo shvatili jačinu braka kao sakramenta.

Zahvaljujemo na svakome danu provedenom na Bračnom  susretu i na svim neopisivim osjećajima koje smo doživjeli. Lijepo je biti okružen bračnim parovima, upoznati  drage ljude koji dijele slične trenutke kao i mi. Naša preporuka svim bračnim parovima je da, bez puno razmišljanja, odvoje jedan vikend samo za sebe, te se uvjere u snagu otkrivenih spoznaja i blagoslova koji će ispuniti njihova srca.

Magda i Goran Golubić

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema