Moguće je ponovno se zaljubiti u istu osobu

17.01.2016.

20161801_kujundzic_valbadon

Nas dvoje, Ljerka i Petar, bračni smo par pravnika s 27-godišnjim bračnim stažem, roditelji troje djece i odnedavno baka i djed. Dakle, prilično iskusne i racionalne osobe, s ustaljenim stavovima, navikama i potrebama.

Do sada nismo imali prilike upoznati se s djelovanjem Zajednice Bračnih susreta, ali nas je obavijest o održavanju Bračnog vikenda u Valbandonu, mjestu za koje nas vežu lijepe obiteljske uspomene, snažno privukla. U tom trenutku nismo znali zašto osim da je to znak Božjeg djelovanja. Osjećali smo potrebu i želju otići tamo, sluteći da bi to moglo biti novo, korisno iskustvo za nas kao par. Nakon dolaska, odlučili smo aktivno sudjelovati i prepustiti se voditeljima: Duhu Svetom, velečasnom Krunoslavu i bračnim parovima Jeleni i Ivanu, Aniti i Miloradu te Radmili i Linu (nabrojani su prema redoslijedu upoznavanja).

I, kamo nas je to odvelo? Do neslućenih dubina duše, uma i srca. U tri nevjerojatna dana, u okruženju punom pažnje, ljubavi i podrške, naučili smo ili se podsjetili na ono što je najvažnije u bračnom odnosu kao i u odnosu s drugim osobama – prepoznavanje i iskazivanje vlastitih osjećaja te načina kako ih prenijeti drugima, odnosno prihvatiti od drugih njihove osjećaje i stavove. Prihvativši sebe i supružnika sa svim vrlinama i manama, otkrili smo da je moguće ponovno se zaljubiti u istu osobu i bezrezervno je prihvaćati i voljeti.

„Vikend“ je završio erupcijom snažnih emocija –  ljubavi, zahvalnosti, radosti, hrabrosti i odlučnosti za nastavkom života u skladu s novootkrivenim mogućnostima. Uza sve to, rodila se i želja da budemo vjerodostojni svjedoci svakodnevnih čuda koje Svevišnji čini i daruje onima koji mu se s povjerenjem prepuste. Nije lako u užurbanom tempu i okruženju, koje od nas puno očekuje i ne ostavlja nam dovoljno vremena za intimu, održavati ono što smo si (pred Bogom i ljudima) obećali, ali sjećanja na iskustva s „Vikenda“ su svjetlo i putokaz, mala tajna koja nas povezuje i hrabri te grije srca i daruje snagu.

Naš Bračni susret je neizmjerno vrijedan dar i željeli bi svim bračnim partnerima da prožive ovo iskustvo.

 

Ljerka i Petar Kujundžić

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema