Mjesečni susreti u Sisku

03.11.2012.

U nedjelju, 23.09.2012. godine u Osnovnoj školi u Budaševu održan je redoviti mjesečni susret sisačke Zajednice na kojem se, nakon ljetne stanke, okupilo 14 parova. Odmoreni i nestrpljivi, susret smo započeli zajedničkom molitvom Krunice Božanskog milosrđa za našu Zajednicu i sve parove.

Tema susreta  bila je DUH SVETI,  a predvodili su je bračni par Nada i Tomica Šebalj i naš dragi vlč. Nikola Majcen. Kao uvod, vlč. Nikola nam je pročitao   iz Prve poslanice Korinćanima 12, 11-31 i naglasio potrebu za prisutnost Duha Svetoga u našem životu, našem međusobnom odnosu kao paru. Sveti je Pavao bio uvjeren u tu istinu i zato je s pravom rekao: “Sve mogu u Onome koji me jača” (Fil 4,13).

Svjedočanstvo bračnog para Šebalj bilo je toplo i iskreno, te nas je potaknulo da, prepoznavši sebe u mnogim izgovorenim rečenicama, preispitamo znamo li prepoznati i osjetiti prisutnost i djelovanje Duha Svetoga u nama.

Isti Duh Sveti  koji je bio u Gospodinu Isusu, djeluje i u nama. Istog Duha smo mi primili u sakramentu krštenja, a u sakramentu potvrde ponovo nam je dat. Svi posjedujemo Duha Svetoga, ali ga trajno moramo moliti da u nama obnovi svoje darove. Često ne znamo kako moliti, sve što činimo ili govorimo nije dovoljno… Ako zatražimo Duha Svetoga da nas povede i vodi, naša molitva će sigurno biti uspješna, makar nam se činila suhoparnom, a mi rastreseni.

Siguran znak da u nama djeluje Duh Sveti, jest naša spremnost i volja da činimo dobro i da nesebično volimo Boga i ljude.

Duh Sveti želi učiniti nešto sasvim novo u našem životu. Dopustimo mu da nas prožme. Tko u sebi ima Duha Svetoga, taj onda svojom ljubavlju zaogrće sve ljude, taj čini dobro, živi u istini i širi oko sebe radost i mir. Stoga smo i završili s Prvom poslanicom Korinćanima, 13 poglavlje (Hvalospjev ljubavi).

U drugom dijelu nastavili smo druženjem na „vikendaški način“. Ujedno smo imali priliku nabaviti med, dar člana naše sisačke Zajednice, kako bi financijski pomogli Zajednicu, ali si i dodatno zasladili život u paru.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema