Mi još živimo našu romansu

22.02.2017.

20172202_svjedocenje_web

Draga Zajednico, želimo s vama, s odmakom od  tri mjeseca,  podijeliti radost koju  živimo nakon našeg Bračnog susreta u Opatiji od 25. – 27. studenoga 2016.

U braku smo 40 godina, a zadnjih desetak godina imali smo niz teških situacija koje su nas prilično udaljile i od dijaloga i od bilo kakve prisnosti. Uglavnom je naša komunikacija bila povezana s optužbama, u ljutnji  i često u svađama. Svugdje sam  išla sama;  u crkvu u šetnju …. Nismo imali zajedničkih interesa. Nije moglo biti gore.

A onda, preokret!  Kako se to desilo, da smo  iz takvog stanja prešli u stanje dijaloga i romantike? To je zaista za nas misterij! Već drugog dana Bračnog susreta osjetili smo  bliskost i zajedništvo, opet smo bili jedno kao na početku braka a to  traje i danas. Sada svugdje idemo zajedno, dugo razgovaramo o svemu, molimo zajedno.  Nema više optužbi ni traženja krivca. Vodimo zdravu i mirnu komunikaciju na svim područjima našeg života …, nema više visokih tonova.  Više nismo oženjeni samci u braku.

Razlog zašto nismo prije napisali ovo naše svjedočenje  je  što smo željeli  odgovorno posvjedočiti koje smo promjene doživjeli i koje od Bračnog susreta živimo u našoj svakodnevici. Pitali smo se što će se dogoditi ako prođe naša nova romansa, kada opet dođu teške situacije? Hoćemo li imati dovoljno volje i odlučnosti da ustrajemo ili ćemo se vratiti na staro?   Da, imamo i nadalje niz teškoća, ali sada je to drugačije jer smo u svemu zajedno, jer smo naučili na Bračnom susretu kako komunicirati i kako nadvladati i izići iz teškoća. Pazimo jedno na drugo  i ne želimo izgubiti što smo dobili. Oboje se trudimo pa je sada sve ljepše i lakše.

I naša djeca su oduševljena našim lijepim odnosom, jer je naša bliskost pravo  iznenađenje za njih. Sada nakon toliko godina, stavili smo sebe na prvo mjesto, baš kao što smo to naučili  i svi smo zadovoljni tim novim stanjem. Sretni smo što smo na Bračnom susretu vidjeli i mlade bračne parove. Oboje smo rekli:   „Blago njima!  Da smo barem nas dvoje ranije znali da postoji ovakav Vikend!“ Ali, mi smo se uvjerili da nikada nije kasno!  Svima preporučujemo s  velikim oduševljenjem da dođu i da iskuse radost ORIGINALNOG BRAČNOG VIKENDA.

Zahvalni, vaši  Milka i Hrvoje Čapeta

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema