Ljubite jedni druge jer ljubav je od Boga

02.03.2013.

Dragi prijatelji,

 

pridružit ćemo se vijestima iz HZBS s nekoliko novosti iz Osijeka. Nakon duhovne obnove i susreta nacionalnog tima s parovima iz slavonske ZBS ova je zajednica narasla u organizacijskom smislu na pet lokalnih zajednica: županjsku, slavonskobrodsku, đakovačku, otočko-privlačku te osječku, a koje od sada čine Slavonsku regiju.

Parovi BS iz Osijeka i okolice susreću se, inače, od svibnja prošle, 2012. godine, svake četvrte subote u mjesecu u Osijeku uz potporu  dosadašnjih koordinatora   slavonske zajednice, Ivanke i Nenada Zovka te uz veliko zalaganje i ljubav odgovornih parova Tihane i Roberta Škugor te Inge i Željka Bilića.

U subotu, 23. veljače susret vodili su par Škugor na temu: „Ljubite jedni druge jer ljubav je od Boga.“

Okupljene parova posebno je razveselio dolazak gospođe Zdenke Štiglec koja je na „Originalnom vikendu“  bila još 1984. godine te je u radu osječke zajednice sa svojim suprugom  (koji je nažalost preminuo prije šest godina), sudjelovala  do pred Domovinski rat. Naime, tih godina zajednica je ostala bez duhovnika te se smanjivala i postupno prestala s radom.

I ovo iskustvo pokazuje nam značaj i potrebu za duhovnicima u zajednici. Zahvalni smo stoga Svevišnjemu na našemu velečasnom Željku Šimiću i mogućnosti da uz njegovu pomoć raste i jača i naša zajednica.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema