Ljubav u svoj punini

04.03.2015.

Svatko od nas u sebi nosi čežnju za ljubavlju, potrebu da bude prihvaćen i voljen od bračnog druga, unatoč svojim slabim stranama. Potrebu da živi puninu koju je nemoguće ostvariti bez susreta u kojem će osoba koju si primio u svoje srce prihvatiti tebe cijelog.

Vikend Bračnog susreta je ispunjen duhovnim poticajima te konkretnim komunikacijskim vještinama koje su nam pomogle spoznati istinu naše bračne stvarnosti. Pomogao nam je prepoznati i otkloniti zapreke komunikacijske nedorečenosti.

Pomogao nam je podsjetivši nas koliko radosti se može raširiti u duši kad se ljudi nauče međusobno „vidjeti“ u istini koja oslobađa. U istini nam ne trebaju maske, ne trebaju nam fasade iza kojih ćemo se sakriti u strahu jedan od drugoga. U istini sve biva osvijetljeno milošću koja umiruje i liječi naša ranjena srca. Kako je tada divno pogledati u dubine zjenica svog supružnika i s radošću ustanoviti da si tu za njega, da te vidi, da te treba. Kako je tada divno saslušati njegove misli, osluhnuti osjećaje njegovog srca, razumjeti ga i dati mu odgovor bez žurbe, bez straha već s pouzdanjem i otvorenog srca.

Oslobađajuće je iskustvo zakoračiti preko ograde straha i prepustiti se obnovi braka koja nam je darovana na Bračnom susretu.

Kada bi nas netko pitao da opišemo jednom riječju što smo ostvarili na bračnom vikendu bila bi to riječ ljubav. Ljubav u svoj punini.

Ana i Ivica Barišić

 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema