Ljubav nije ljubav ako nije dalje predana

22.03.2018.

20182203_sonja_matej

Vođeni tim riječima odlučili smo podijeliti naše iskustvo Originalnog Bračnog susreta.

Već dugo je u nama tinjala želja za odlaskom na Bračni susret, ali svakodnevne obaveze (posao, djeca i sl.) uvijek su nas sprječavale u tom našem naumu. Napokon smo odlučili odvojiti vrijeme za sebe i poći na Tabor. Uz srdačnu dobrodošlicu započeli smo jedan predivan i duhovno bogat vikend.

Vođeni mišlju kako je naš brak super, kako se volimo i kako sve između nas štima, shvatili smo da smo upali u zamku. Spoznaja da živimo život oženjenih samaca duboko nas je dotakla i posvijestila nam je što pogrešno činimo u odnosu jedno prema drugome.

Ovaj Bračni susret pomogao nam je da se dublje povežemo i priznamo jedno drugome sve što smo zataškavali u sebi bojeći se pokazati iskrene osjećaje kako ne bismo ostali povrijeđeni. Vođeni Božjom ljubavlju i iskustvima voditelja potpuno smo se predali jedno drugome i odlučili se za ljubav. Odlučni da svome odnosu damo prioritet, nastavili smo svakodnevno primjenjivati sve što smo na Originalnom Bračnom susretu usvojili i trudit ćemo se ustrajati u tome.

Svjesni smo da nakon vikenda brojne obaveze neće nestati i nećemo dobiti više vremena jedno za drugo, ali to malo vremena koje ćemo „ukrasti“, provest ćemo sadržajnije, ispunjenije i odgovornije.

Nadamo se da će naš novi zanos potaknuti i naše prijatelje da prepoznaju potrebu življenja bračne ljubavi, te postanu dio Zajednice Bračnih susreta, a najviše od svega veselimo se što je Božja prisutnost sada više vidljiva u našoj obitelji.

 

Sonja i Matej Blažević

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema