Kvaliteta raste međusobnim pomaganjem

23.04.2013.

Draga Zajednico!

Javljamo se iz Slavonije  – prvi put kao nova  Zajednica Otok – Nijemci (okuplja sve članove HZBS-a u otočkom dekanatu). Mjesečne duhovne obnove imamo, načelno, svake 3. srijede u mjesecu. Ako zahtijevaju potrebe tada se dogovorimo oko izvanrednog termina. Sastajemo se u mjestu Nijemci, u pastoralnom centru pri župi Svete Katarine. Duhovnik nam je vlč. Miro Tomas župnik u Nijemcima. Vlč. Miro je prošao iskustvo Originalnog vikenda u Vukovaru, ožujak 2007.g.

Zajednica se sastaje od veljače ove godine. Nakon mjesečne duhovne obnove 17. travnja, izabrali smo koordinatore naše Zajednice. Kandidati su bila tri bračna para s iskustvom   Dubokog vikenda. Većinom glasova izabrani su Nada i Ivan Zrno iz mjesta Otok, sjedište dekanata. Bračni par Zrno se zahvalio na ukazanom povjerenju riječima: „Nastojat ćemo predano raditi na dobrobit Zajednice, ali samo uz vašu pomoć mi možemo biti kvalitetni.“

U nastavku susreta, izvjestili  su  prisutne o aktivnostima i događanjima u HZBS, s obzirom da su sudjelovali u radu Nacionalnog vijeća održanog 13. travnja  na Jordanovcu.

Sjetili smo se i pok. p. Stjepana Kušana. Koordinatori su, zbog onih koji ga nisu upoznati, rekli Zajednici tko je bio pater Kušan i što je učinio za HZBS-a.  Izmolili smo za pokojnika, Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu i Pokoj vječni.

Na kraju, dva bračna para imaju obljetnicu braka u travnju, pa smo im uručili čestitke. Fotografirali smo se i nastavili druženje uz kolače i sok.

 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema