Kardinal Puljić primio članove Hrvatske zajednice bračnih susreta

16.10.2014.

U utorak, 14. listopada u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić susreo se s bračnim parovima, članovima Zajednice bračnih susreta. Uz kardinala Puljića i šest bračnih parova nazočili su i pater Mato Anić i mons. Bosiljko Rajić, vrhbosanski kanonik i ravnatelj Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

U ugodnom je razgovoru kardinal Puljić iskazao svoje osobno zadovoljstvo inicijativom za osnutak Zajednice bračnih susreta u BiH te je tom prigodom kazao: „Nijedna se plodonosna inicijativa ne može potaknuti dekretom. Stoga sam osobito sretan što je ovakav vid potrebe intenziviranja rada u pastoralu braka i obitelji iskazan s vaše strane.“ Također je naglasio kako je znakovito da se Zajednica osniva u trenutku kada Crkva posebnu pozornost posvećuje kršćanskome braku i obitelji. Potom je istaknuo je važnost i značaj komunikacije i dijaloškog odnosa unutar kršćanskih obitelji, dijaloga „koji, ne samo da doprinosi uzajamnom uvažavanju bračnih partnera, nego i prevladavanju svakodnevnih poteškoća koje sa sobom nosi život u suvremenom svijetu u kojem se na sve raspoložive načine nastoje uništiti vrjednote kršćanski sakramentalno utemeljenog braka“.

Nazočni su bračni parovi kardinalu Puljiću iznijeli i svoje oduševljenje početkom kršćanske formacije bračnih parova i ukazali na potrebu kontinuiranog rada na području pastorala braka i obitelji. Na upriličenom se susretu razgovaralo i o daljnjim smjernicama rada Zajednice, te je u tom kontekstu kardinal Puljić za koordinatora, koji će tijekom njegova izbivanja pratiti rad i aktivnosti Zajednice, imenovao mons. Rajića.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema