„Govori Gospodine, sluga tvoj sluša!“

22.02.2015.

 Dragi prijatelji,
Srdačno vas pozdravljamo iz Osijeka. I u novoj 2015. godini osječki parovi Hrvatske zajednice Bračnih susreta nastavljaju sa svojim redovitim djelovanjem. Mjesečne obnove održavaju se po ustaljenom rasporedu, četvrte subote u mjesecu u 19 sati u Župi svetog Josipa Radnika kod vlč. Ivice Martića, duhovne snage osječkog voditeljskog tima.
Presretni smo da su u tijeku čak četiri skupine mostova s jesenskog originalnog vikenda iz Đakova u kojima sudjeluju osječki parovi. I na prvom ovogodišnjem Đakovačkom vikendu u veljači očekujemo sudjelovanje pet ili šest osječkih parova. Radujemo se svakom paru, svakoj obitelji koja čuje i prihvati Gospodinov poziv za dublje življenje bračnog i obiteljskog zajedništva. Zahvalni smo đakovačkoj zajednici koja svojim služenjem nosi priprave i provedu ovih slavonskih vikenda. No, moramo istaknuti i nesebično služenje parova izvan osječke zajednice koji ovaj Gospodinov poziv provode u djelo vodeći mostove: para Gvozdić iz županjske zajednice koji vode dvije skupine, para Jahić iz Đakova i para Zovak iz Vinkovaca.
Posebno nas su obradovala i dva para koji su nedavno sudjelovali na Formacijskom vikendu: Ivo i Mirjana Grgić te Petar i Jasna Prološčić i time potvrdili da je doprinos svakoga od nas i naš odgovor na Gospodinov poziv ono što čini sadašnjost i budućnost Zajednice.
Upravo slušanje i prepoznavanje Gospodinovog govora, ali ovaj puta u našem bračnom i obiteljskom životu bila je i tema naše siječanjske duhovne obnove. Razmišljali smo i izmjenjivali iskustva na temu koliko slušamo i čujemo kada nam Gospodin govori kroz naše bližnje, našega supružnika, našu djecu ili druge osobe koje svakodnevno susrećemo. Brojni su izazovi tog prepoznavanja, ali i neočekivanog očitovanja Gospodinove poruke u našemu braku kroz našega supružnika te molimo Njegovu milost da nam da srce otvoreno i poučljivo da to prepoznamo, prihvatimo i slijedimo.

Božji vam blagoslov

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema