Duhovna obnova u Istri

20.11.2012.

Na  dirljivoj  duhovnoj obnovi  za 24 bračna para naše Zajednice oprostili smo se od našeg duhovnika fra Frane Delića koji je punih šest godina proveo sa nama.

Zahvalili smo mu na svemu dobromu čime nas je nesebično darivao proteklih nekoliko godina.  Prisjetili smo se naših zajedničkih obnova, hodočašća, vjenčanja, piknika, druženja, razgovora  kojima nas je uvijek poticao i hrabrio na našim životnim putovima.  U svakom je paru ostavio svoj poseban trag znan samo njima samima. Uz duhovnu obnovu, misu, zajedničko druženje i prigodno darivanje  fizički smo se rastali  od našeg fra Frane.

Fra Frano je sada u samostanu sv. Ante na Poljudu u svom dragom Splitu. Iako  fizički daleko  i dalje smo povezani duhom i nosimo ga u našim srcima.

Fra Nikica Devčić  novi  je duhovnih istarske ZBS

U nedjelju 28.10.2012. održana je duhovna obnova bračnih parova iz Istre. Predvodili su je Radmila i Lino Žufić s  vlč. Antunom Zecom.  Bila je to prilika dubljeg promišljanja o tome kako živimo svoj bračni odnos danas i što bismo mogli učiniti da nam zajednički život bude bolji i kvalitetniji  s obzirom da znamo kako će nas smrt jednom rastaviti.

Ovom se prilikom naš novi duhovnik,  fra Nikica Devčić,  predstavio našoj Zajednici i ujedno upoznao parove i način djelovanja Zajednice bračnih susreta.  Fra Nikica zaređen je za svećenika 28. lipnja ove godine  i ovo mu je prva služba u Puli u samostanu sv. Antuna.

Bila je ovo obnova radosti susreta bračnih parova Istre sa vlč. Antunom Zecom koji je kao voditelj Vikenda u Opatiji ostavio duboki i neizbrisivi trag, kao i  radost upoznavanja s  fra Nikicom Devčićem s kojim krećemo dalje u nove izazove, dijaloge i obnove.

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema