Dragocjeno iskustvo za brak i obitelj

02.12.2013.

U organizaciji policijskog kapelana iz ravnateljstva MUP-a HR p. Stjepana Harjača održan je za njihove djelatnike drugi po redu Bračni susret u Valbandonu  od 12. do 14 .studenog.  Potrebno je istaknuti odličnu organizaciju, smještaj i uvjete rada. Pomoćnik kapelana g. Vinko Bakula brinuo se za sve detalje na najbolji mogući način ( pribor za rad, osvježenje u pauzama i obrocima itd). Ostale službe u tom centru funkcionirale su gotovo besprijekorno. Ovdje bi htjeli zahvaliti i istarskoj Zajednici bračnih susreta koja je bila stalna podrška sudionicima susreta.

Od prijavljenih 11 parova odazvalo se i došlo devet i jedan svećenik. Nekoliko je elemenata na poseban način dalo pečat ovom bračnom susretu, a to su: disciplina, marljivost u radu,točnost u dolasku na predavanja, zauzetost u slušanju, osobnom radu i izmjenama u paru, spontano i rado izražavanje-iznošenje dojmova u za to predviđenom vremenu. Ukratko, tijekom trajanja bračnog susreta, od samog početka pa sve do završetka, dobra radna i ugodna atmosfera, što na određeni način ima svoju potvrdu u veoma dojmljivom dijeljenju svojih dojmova tj. svega doživljenog na ovom bračnom susretu redom sviju sudionika.

Ovaj je apostolat izuzetno dragocjen i važan u Katoličkoj crkvi i nužno potreban svima koji su primili sakrament ženidbe. Na temelju tog iskustva raste i naša zahvalnost Bogu za sve održane Bračne susrete i darove koje su parovi primili te molba da Gospodin blagoslovi Zajednicu i sve koji u njoj predano rade, kao i one koji će biti pozvani da se odazovu i postanu istinski i neumorni svjedoci Kristove ljubavi za brak i obitelj.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema