Dijalog je čudesna stvar

01.02.2017.

duspara_kruno1

Za mene i moju suprugu Ružicu Bračni susreti su bili izvanredno iskustvo koje smo doživjeli  nakon 25 godina braka, a sada vidimo da bi nam to iskustvo znatno pomoglo da smo ga čuli i doživjeli davno prije.  Nismo znali što će nas dočekati i što ćemo dobiti. Iznenađenje je bilo ogromno. Iskreno, prvo što smo vidjeli je veći broj parova iz svih krajeva Hrvatske koji su imali iste ili slične probleme kao mi i kojima nisu nalazili rješenja.

Zato su nam Bračni susreti u Valbandonu bili od iznimne koristi, jer slušajući bračne parove voditelje i gledajući bračne parove sudionike, shvatili smo da je dijalog čudesna stvar.

Izlaganja voditelja i svjedočenja drugih parova, bila su nešto najkvalitetnije što smo ikada čuli i doživjeli. Spoznali smo da možemo biti bolji upravo iz međusobnog dijaloga. Pomoći nekome nije za mene nikada bila dilema, no sada sam naučio kako pomoći sebi i našem braku.

Zahvalni smo voditeljima koji su svojim primjerima potaknuli najdublje osjećaje u nama. Njihova izlaganja su nas dovodila do suza, što od ganuća kako su došli do rješenja, što od sreće i nadanja da će se njihovo iskustvo moći primijeniti i na naš život. Pokazali su nam, zajedno s vlč.Krunom, da nema prepreke koju uz Božju pomoć  nećemo savladati. Posvjedočili su nam da brak nije slučajno temelj i društva i Crkve. Uputili su nas da ima još mnogo naših poznanika kao i onih nepoznatih, koji lutaju i ne nalaze odgovora kako sačuvati brak od kojeg su nekada mnogo očekivali i u koji su tako mnogo uložili.

Bogu hvala, mi  smo naš brak sačuvali, ali nismo značajno napredovali jer do Bračnih susreta nismo nalazili načina da dođemo do odgovora na pitanja koja su nas mučila.

Vjerujemo da bi mnoštvo brakova opstalo da čuju ovo što smo mi čuli i doživjeli.

Sada znamo da nam svima nedostaje iskreni dijalog  jednog s drugim kao i molitva i pouzdanje u dragog Boga. Tako jednostavno da je gotovo nevjerojatno.

Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da doživimo ovo iskustvo i vjerujemo, kvalitetno nam unaprijedili bračni život.

Neka nas sve čuva dragi Bog!

Zoran i Ružica Duspara

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema