Čovjekova ispunjena duša

19.12.2012.

Dragi naši prijatelji!

Dolazi nam Božić, blagdan mira, ljubavi, radosti, života, istine…!

Ima li ljepšeg dara i veće radosti od božićne radosti kada je čovjekova duša ispunjena spoznajom da nas Bog ljubi toliko da silazi u naš život donoseći nam spasenje i mir.

U iščekivanju tog radosnog blagdana, održana je 09.prosinca 2012. g. u Varaždinu božićna duhovna obnova.

Unatoč hladnom vremenu i lošim uvjetima na cesti (jer je dan prije napadalo mnogo snijega), odazvalo se 60-tak parova iz naše Sjeverne regije – Varaždinske biskupije. Naši dragi prijatelji stigli su nam iz Pitomače, Koprivnice, Virja, Međimurja, Ivanca i Lepoglave te naravno iz Varaždina.

Pater Tonči Trstenjak i bračni par Topčić  Biba  i Marijan, pripremili su nam nadasve zanimljivu i korisnu obnovu na temu „Poziv u odgovornost“. Obnova je sve nas potaknula da još više otvorimo svoja srca, ispunimo ih do kraja ljubavlju i na se taj način još bolje i dublje pripremo za dolazak našeg malog Isusa.

Prije same obnove pater Tonči nas je malo upoznao sa svojim  životom, budući da se 05. siječnja iduće godine u našoj varaždinskoj katedrali sprema proslaviti vrijedan jubilej, 40.  godišnjicu svećenstva.

Na kraju obnove pater nas je svojim riječima pripremio za sakrament pomirenja, tako da smo Euharistiji mogli pristupiti čista i iskrena srca. Svetu misu za sve nas parove, ali i za druge vjernike vodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz koncelebraciju svećenika iz ZBS.

Nakon sv.mise okupili smo se na zajedničkom druženju, na kojem nam se pridružio i biskup.

 

Želimo svima čestit i miran Božić te obilje Božjeg blagoslova u narednoj 2013. godini.

 

Pozdrav iz Varaždina.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema