Ljubimo jedni druge, jer ljubav je od Boga

08.02.2013.

Dana 04.veljače 2013. godine u župnim prostorijama župe Svih svetih Đakovo održan je redoviti mjesečni susret HZBS regija Slavonija.

Voditelji susreta na temu:“ Ljubimo jedni druge, jer ljubav je od Boga“ uz velečasnog Tomislava Ćorluku bili su bračni par Ljerka i Ivo Kovačić.

Oni su se u nedjelju navečer prepuni lijepih dojmova vratili s Formacijskog vikenda koji je održan u Zagrebu.

Na susretu je bio  nazočan i otac biskup Đuro Hranić, vidno oduševljen našim dijeljenjem iskustava. Čak je i on podijelio naka svoja osobna iskustva s nama. Svoje oduševljenje izrazio je riječima kako sa susreta ide radostan i srca  punog  dojmova. Moramo ovdje iskazati svoju veliku zahvalnost ocu biskupu. Možemo slobodno reći da bez njegove potpore ova zajednica ne bi bila ovako jaka , kakva je sada. Oče biskupe od sveg srca hvala.

Na kraju sastanka koordinatori Slavonske zajednice bračni par Ivanka i Nenad Zovak prenijeli su nam dojmove s godišnje duhovne obnove HZBS na Jordanovcu. Također smo razgovarali o organizaciji duhovne obnove za sve bračne parove cijele Slavonske zajednice, ustrojavanju naše Regije i novih zajednica. Susret će se održati u Županji 16.veljače 2013. godine s početkom u 16,00 sati.

Obnovu će voditi bračni par Ivanka i Milan Došlin sa paterom Josip Sremić ( inače nacionalni tim koordinatora ). Svetu misu predvoditi će otac biskup Đuro Hranić. Ovim putem pozivamo sve bračne parove koji su prošli vikend da se odazovu na ovu obnovu.

 

 

Također, raspravljalo se o predstojećem originalnom vikendu u našoj zajednici koji će biti održan u Vukovaru od 01. do 03. veljače 2013. godine.

Srdačan pozdrav i obilje Božjeg blagoslova šalje vam Slavonska zajednica.

 

 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema