Zla se ne bojim jer ti si sa mnom

18.11.2013.

Još jedna od redovnih duhovnih obnova Zajednice bračnih susreta Primorje i otoci održana je 10. studenoga u Župi sv. Ane u Voloskom.

Oslanjajući se na psalam 23; «Gospodin je pastir moj…» bračni parovi su razmišljali o svom bračnom odnosu, osvješćujući si da su jedno drugom poput pastira, čuvaju jedno drugo i zajedno njeguju svoju ljubav. Iz takvog odnosa proizlazi i sigurnost koja se odražava u riječima psalmista: «Zla se ne bojim, jer ti si sa mnom».

Obnovu su vodili vlč. Antun Zec i bračni par Sonja i Walter Salković iz Cresa, koji su svjedočili svoje zajedništvo, čuvajući i podupirući jedno drugo u trenucima neodlučnosti, nevoljkosti i slabosti, ali i u dobrim odlukama.  O ljubavi kao cjeloživotnoj odluci, govorio je  vlč. Zec, upotrijebivši biblijsku priču o Sari i Tobiji kao sliku iskrenog ljubavnog odnosa u kojem ravnopravno sudjeluju supružnici i Bog.

Nakon duhovne obnove slavili smo  sv. misu koju je predvodio vlč. Zec zajedno sa župnikom Voloskog vlč. Petrom Belanićem i vlč. Marinkom Barbišem.

U nadahnutoj propovjedi vlč. Zec nam je rasvijetlio bit našeg vjerovanja u uskrsnuće tijela i život vječni. Mi vjerujemo da je to naša sudbina satkana u Isusu i po Isusu Kristu.

Razdragani i duhovno okrepljeni, ostali smo zajedno na uobičajenom domjenku u župnoj dvorani. Pridružili su nam se i neki od župljana sa svojim župnikom, koji su nam radosni domaćini već pune tri godine. Tako se međusobno upoznajemo i ohrabrujemo na Kristovu putu.

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema