Svome braku vratili smo dostojanstvo

20.03.2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iskustvo  Bračnog susreta primamo kao najljepši dar od Gospodina našem braku i  životu te kao odgovor na našu molitvu da svome braku vratimo izgubljeno dostojanstvo.

Godine su prolazile djeca su rasla, otišla na studije, a mi smo  u silnim obavezama zapustili naš dobar odnos. Kad smo ostali sami prepušteni jedno drugome pojavilo se pitanje:  A što sad!?

Bračni susret nam je omogućio da si  osvijestimo kako smo jedno, da je Bog našu ljubav zapečatio   sakramentom braka, da je svako srce zaslužilo ljubav. Puno smo radili na svojoj komunikaciji, kako jedno drugo čuti srcem, kako razumjeti svog bračnog druga u njegovim osjećajima.

Naučili smo da možemo i smijemo pokazati svoje osjećaje žalosti, straha i bijesa i da je to normalno da se osjećamo bespomoćno, bezizlazno, bezvoljno, izolirano, jadno, kažnjeno, potišteno, zabrinuto, nemoćno, nestrpljivo, grešno, nezadovoljno, očajno, slomljeno.

I da zaslužujemo osjećaje radosti: ispunjeno, opušteno, ponosno, sretno, prihvaćeno, privrženo, samopouzdano, sigurno, vrijedno, zaljubljeno.

Bilo je i smijeha i suza ( ne smijemo puno otkrivati ) i  zahvalni smo što ništa nismo znali jer bi nam pokvarilo učinkovitost.

Iskustvo Bračnog susreta trebao bi doživjeti svatko, bez obzira   je li brak sretan ili nesretan.

 

Mirjana i Dragan Ljepopio, Dubrovnik

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema