Pripremanje Isusovog rođendana

19.12.2012.

U nedjelju 16. prosinca 2012. održana je predbožićna duhovna obnova sisačke ZBS. Kako bi svoja srca što kvalitetnije pripravili za Božić, parovi sisačke ZBS iskoristili su nedjeljno poslije podne za duhovnu obnovu kojom su nas obogatili Vesna i Mladen Starčević i pater Pero Sabolić iz zagrebačke ZBS. Susret je započeo krunicom Božanskog Milosrđa, a nakon uvodnog dijela imali smo prilike čuti voditelje koji su s nama podijelili svoje uspomene na Božić nekada i sada. To nas je potaknulo da se i mi prisjetimo mirisa kolača naših baka, radosti ukrašavanja božićnog drvca i zajedništva. To je u nama pobudilo ugodne osjećaje i potaknulo nas da i ovu pripravu za Kristov dolazak  provedemo u radosnom iščekivanju i čišćenju svoga srca koje Mu dajemo na dar. Pater Pero nam je posvjestio kako mi time što pripremamo sve te kolače i spremamo po kući zapravo pripremamo Isusov rođendan i da su to one male sitnice koje nas čine radosnima. Uz duhovnu pripravu svakako nije pogrešna ni ta materijalna koja nam govori da je Isusov rođendan tu i da smo i mi dio toga slavlja. Kad vidimo slavljeničko raspoloženje, opipljivije možemo doživjeti taj slavljenički dan, Kristov rođendan. Kako se obnova primicala kraju, imali smo priliku izreći svoje molitve i zahvaliti našem Ocu nebeskome za sva djela i sve blagoslove koje smo od Njega primili.

Nakon obnove slijedila je sveta misa koju je predslavio biskup sisački msgr. dr. Vlado Košić u koncelebraciji s paterom Peroma Sabolićem i vlč. Nikolom Majcenom. U svom nagovoru biskup je potaknuo sve vjernike na ljubav prema bližnjemu, a posebno nas  bračne parove, na ljubav jedno prema drugome. Naglasio nam je važnost služenja iz ljubavi i davanja ne samo između sebe već i oko sebe. Kako je to ujedno bila i nedjelja Caritasa, dan davanja i pomaganja potrebitima, podsjetio nas je da djelima ljubavi svjedočimo vjeru u Isusa Krista ne samo u božićno vrijeme, već svakog dana koji nam je darovan ovdje na zemlji.

Nakon mise nastavili smo druženje  u opuštenoj atmosferi uz delicije ugodne nepcu i druženje ugodno srcu. Svatko je sa susreta mogao ponijeti kući radost, mir, spremnost na dijeljenje i blagoslov koji smo pozvani dijeliti dalje. Okrijepili smo i duh i tijelo.

%%wppa%% %%cover=14%% %%size=610%%

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema