Ponekad zaboravimo što nas je privuklo našem supružniku

11.03.2016.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz toplu preporuku dragih nam prijatelja krenuli smo na naš Bračni susret u Opatiju. Vjerujemo da je u svakome od nas prisutna doza znatiželje jer ne znamo što nas tamo čeka, ali mi smo bili uvjereni da se tamo događa nešto prelijepo. Željeli smo doživjeti osjećaj neopisive sreće koja je doslovno sjala na licima bračnih parova koji su već imali iskustvo Bračnog  susreta.  Doći među nepoznate ljude, a nakon dva dana se s njima pozdraviti i rastati kao s najboljim prijateljima, neizmjerni je dar i prekrasno iskustvo.

No,ono najvažnije, shvatili smo da nam nisu samo lica ostalih bračnih parova nepoznata, već smo se uvjerili kako smo i mi jedno drugome postali neprepoznatljivi. Vjerojatno se mnogo bračnih parova nakon nekog vremena pitaju:  gdje je nestala ona osoba u koju sam se zaljubio/zaljubila? Tko je ova osoba koja živi sa mnom? Ponekad i zaboravimo što nas je privuklo našem supružniku…

Nakon Bračnog susreta u Opatiji, pronašli smo odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Neizmjerna ljubav i podrška koju su nam pružali naši voditelji tijekom susreta, dala nam je snagu i želju da naš bračni život nastavimo živjeti onako kako smo ga živjeli  kroz „Vikend“. Okruženi smo mnogim brakovima koji, naizgled, djeluju vrlo dobro i stabilno, ali kad  bi svi  parovi prošli kroz iskustvo Bračnog susreta, uvjereni smo da bi se ispod „maski“ sreće i dobrog braka našlo mnogo nesretnih duša.  Naš Bračni susret nam je pomogao da skinemo sve maske i da u potpunoj iskrenosti jedno prema drugome nastavimo živjeti onakav brak na kakav smo se i zavjetovali. Iskustvo „Vikenda“ jest tajna koja povezuje nas parove, a mi iskreno želimo da što više bračnih parova dođe na Bračni susret i doživi tu neizmjernu ljubav koja je darovana od Boga i svih dragih nam ljudi koje smo imali čast upoznati na susretu u Opatiji.

 

Silvija i Mario Košić

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema