Plovimo i dalje, ali sada s novim jedrima

16.12.2012.

Draga naša zajednico,

tijekom blagoslovljenog adventskog vremena i mi smo se sastali kako bismo se molitvom i dijalogom obnovili u Duhu i pripremili za radost Božića. Naš novi duhovnik fra Nikica Devčić, kome i ovim putem zahvaljujemo što je prihvatio službu u našoj zajednici, održao je duhovni nagovor u kojem nas je proveo kroz otajstvo utjelovljenja u Svetom pismu. Bog se neprestano od stvaranja svijeta obraća čovjeku, a njegova je ljubav doživjela vrhunac u kojem se On sam utjelovio i rodio u krilu Blažene Djevice Marije. Po svetoj pričesti i naše tijelo postaje hram Duha Svetoga pa i mi trebamo živjeti onako kako nas je Krist naučio i svojim životima svjedočiti Njegovu ljubav.  Bračni par Marin i Jasna Krapac podijelili su sa zajednicom svoj dijalog o tome kako doživljavaju tijelo i utjelovljenje Gospodnje te kako u svom životu i braku osjećaju Božju prisutnost. U dijeljenju koje je slijedilo čuli smo zaista divna svjedočanstva Božje prisutnosti. Bog je uistinu živ i prisutan u našim životima, posebice kad nam je teško, a teških trenutaka svatko od nas ima dosta.

Nakon duhovnog dijela, koordinatori Radmila i Lino Žufić lijepim su riječima saželi vrijeme svoga služenja i zahvalili su zajednici na povjerenju. Izabrani su novi koordinatori – bračni par Jasna i Marin Krapac, koji su novi zadatak primili pomalo sa strahom, ali budući da je zajednica jedno srce i jedna duša i da su, sada već bivši koordinatori, i dalje svim srcem uz svoju zajednicu, uz strah se javila i sigurnost da uz zajednički trud i molitvu zajednica može i dalje ploviti, ali sada s novim jedrima.

Naš je stari tim s fra Franom Delićem doista bio dar Božji istarskoj zajednici, a vjerujemo da će i novi mladi tim fra Nikice i Jasne i Marina djelovati složno i na korist zajednici i Crkvi.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema