Osvrt na Godišnji sabor HZBS-a

21.01.2019.

2019-01-12, 036

Dragi prijatelji, želja nam je prenijeti vam dojmove s Godišnjeg sabora HZBS-a održanog u subotu 12. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati gdje se okupilo oko 150 parova naše Zajednice.  Bio je to pravi blagoslov i bogatstvo za nas kao par!

Nakon molitve i pozdrava, naš nacionalni tim, Kristina i Mario Jerkovac i vlč. Siniša Preiner,   ukratko je iznio rezultate rada u 2018.godine, u njihovoj prvoj godini mandata,  i plan rada za 2019. Ovakvi su izvještaji također dragocjeni. Zatim su  iznijeli iskustvo svoga služenja u Zajednici tijekom prve godine mandata. Bilo je jako snažno i dirljivo! Prekrasno je bilo čuti; Hvala ti Gospodine na bratu ili sestri pored mene! Hvala Ti na svakom osjećaju kojega sada proživljavam! Služenje u Zajednici traži trud, upornost, dosljednost, a najviše LJUBAV! Služeći Zajednici, služiti Gospodinu! Graditi Zajednicu! Potrebni smo jedni drugima!

Zatim je slijedilo predstavljanje knjige “Obitelj – škola ljubavi i života” autorice Danijele De Micheli Vitturi, liječnice i majke osmero djece. Mene je dirnula  njezina pjesma: “Čovjekica”.

Zatim je predstavljena knjiga  “Ti si svjedok”  autora Zlatka Krznarića. Tu su krenule suze, malo tko u dvorani nije zaplakao. Ako netko želi, može nabaviti knjigu i pročitati ju… Jako dirljivo i poticajno svjedočanstvo! Želimo izdvojiti; Gospodin traži srce, a ne ono što radim; snaga obiteljske molitve; kućanica – najvrjednija dužnost; tvoji problemi su Bogu sitnica.

Poslije pauze smo imali duhovnu obnovu koju je vodio par Cerovčec, Vanja i Željko iz Čakovca s vlč. Damirom Slamekom iz Orahovice. Tema je bila NADA NE POSTIĐUJE, Rim 5,5. Također posebno i vrlo dirljivo izlaganje!

Pitanje za sve nas je glasilo: Kakva je moja nada kada promatram nas i našu Zajednicu?

Predajem Gospodinu i činim što mogu; zvati, moliti, poticati; služiti u zajednici; vjera u praksi slabo živi, ne smijemo odustajati; iskrenost i otvorenost bračnih partnera; naša je nada uvijek u Bogu koji djeluje na sve načine, po Riječi i kroz sakramente -to je sažetak prekrasnih  dijeljenja razmišljanja.

Vrhunac je bila sv. misa koju je vodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u koncelebraciji s još devetoricom svećenika.

Zahvaljujemo Gospodinu da smo bili tamo! Na tom divnom danu, na ispunjenosti srca i duše.

Nadamo se da ćemo bar nešto pretočiti u djelo od onoga što smo dobili!

Odvažimo se ići na ovakve  susrete!!!

Sve vas puno volimo i želimo vam Božji mir, blagoslov, radost, snagu i zagovor naše Gospe.

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema