Oprost

18.03.2013.

Iako je još ovdje kod nas dosta hladno šaljemo vam tople pozdrave iz Varaždina.

Na našoj zadnjoj redovitoj mjesečnoj obnovi imali smo temu  oproštenje. Bračni par Zdravka i Dražen Javor s  preč. Josipom Koprekom pripremili su nam u uistinu vrlo važnu temu ovo korizmeno vrijeme  kada još dublje preispitujemo svoj odnos sa samim sobom, s   bračnim drugom, kao i s  drugim ljudima koji nas okružuju i naravno s  Bogom.

Svojim izlaganjem podsjetili su nas kako je važno opraštati jedno drugom da budemo međusobno još bliži i na taj način još snažnije osjetimo blizinu i ljubav. Podsjetili su nas da teške, čak preteške trenutke u životu treba međusobno dijeliti jer ljubav, povjerenje i razumjevanje je nešto najljepše i najvrijednije za što se treba boriti.

Zdravka i Dražen istakli su kako ih život nije pazio i mazio. Prolazili su kroz trenutke u kojima su problemi unosili svađu i nemir u njihov odnos. Bilo je tu i teških razdoblja iskušenja i neshvaćenosti, prigovaranja i optužbi, ali sve su prebrodili i riješili jer su znali i imali snage jedno drugom oprostiti.

Dragi Isus nam je svojim trpljenjem i smrću na križu pokazao svoju nesebičnu ljubav i udijelio milost da spoznamo kako ljubav i u najtežim trenucima oprašta.

Neka vam uskrsli Isus podari obilje blagoslova i srca puna, puna ljubavi.

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema