Opatija-hrvatska kolijevka Bračnih susreta

04.03.2015.

 

Od 20. do 22. veljače održan je 107. Bračni susret u Opatiji, kolijevci Bračnih susreta u Hrvatskoj. Na susretu je sudjelovalo 15 bračnih parova i tim voditelja.

Draž opatijskih susreta je radost prihvaćanja u različitostima. Naime, redovito nam dolaze parovi iz cijele Hrvatske koji nas obogaćuju i unose svježinu u našu okolinu. Ovo je bio jedan od rijetkih Vikenda na kojem su prevladavali parovi iz Rijeke, Opatije i otoka Krka i Raba /(devetero njih). Iz Istre su bila tri para i po jedan iz Zagreba, Koprivnice i Virovitice. Kao i svaki Bračni susret, bez obzira na to gdje se održava, tako je i ovaj bio proslava sakramenta ženidbe. Bračni su parovi od petka navečer rasli u međusobnoj bliskosti upoznavajući sebe i jedan drugoga da bi u nedjelju popodne doživjeli vrhunac i procvat svoje bračne ljubavi u obnovi bračnih zavjeta. Susret je završio misnim slavljem kojim smo zahvalili Bogu na svim milostima koje je tog vikenda izlio na sve nas. Slavlju su se pridružili i bračni parovi Primorskog ZBS-a koji su već prije doživjeli ovo iskustvo. Nakon radosnih zagrljaja, suza i čestitanja, nastavili smo druženje uz kolače i sokove u predvorju Isusovačke rezidencije.

Ovaj je Vikend bio još jedna pobjeda ljubavi nad ravnodušnošću.

Zahvalni Bogu na daru Bračnog vikenda, molimo Ga da svojim blagoslovom prati sve bračne parove koji su doživjeli ovo izvanredno iskustvo kako bi ostali na putu ljubavi i nastavili živjeti vrijednosti Bračnih susreta.

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema