Obnovljene ljubavi i ozdravljena srca

25.12.2014.

U Valbandonu kraj Pule održan je četvrti Bračni susret za djelatnike policije od 4. do 6.studenog 2014. Prisustvovalo je devet bračnih parova iz svih krajeva Lijepe Naše. Svi zajedno radili smo na sebi i našem bračnom odnosu i polako otkrivali kako Bog ima veliko srce za praštanje i strpljivo čeka da mu se vratimo. Spoznali smo da sva bračna sreća ovisi o vjernosti Savezu i da jedan supružnik može drugog podići i izliječiti u ljubavi. To nazivamo snagom para. Ovako življen sakrament ženidbe objavljuje svijetu Očevu ljubav koju svojim životom svjedočimo: toplinu, blagost, bliskost, ljubav, praštanje, prihvaćanje i vjernost.

Iz susreta u susret svjedoci smo mnogih obnovljenih ljubavi i ozdravljenih srdaca. Tako smo i na ovom susretu u Valbandonu, ponovno doživjeli preobraženje, kao na brdu Tabor. I mi bi najradije poput Petra rekli: «Lijepo nam je ovdje biti…», ali život teče dalje i morali smo se vratiti svakodnevici, obnovljeni, okrepljeni i radosni.

Zahvalni smo Ocu nebeskom za ljubav, za sve bračne parove koji su u svom životu našli novo oduševljenje, obnovljenu ljubav  i snagu da krenu dalje u sigurnosti da nisu sami na životnom putu.

Da nismo sami i ovaj put nam je posvjedočila istarska Zajednica koja nas je pratila molitvom i kolačima, a pjesmom je uzveličala misno slavlje kojim je završio Bračni susret.

Bila je to radost velika…

 

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema