Naše svjedočanstvo Božje ljubavi

02.02.2013.

I mi osobno, kao i mnogi uz nas, vjerovali smo da smo dobar,  uzoran par, da se dobro poznajemo, da smo si sve rekli, nema više ništa što bi se moglo dodati. U braku smo 38 godina, u braku punom razumijevanja,  ljubavi i poštovanja.  No, tijekom vremena  u naš se odnos počeo uvlačiti neki nevidljivi zid šutnje.  Najčešće je svako od nas bio sam, sa svojim mislima, a sve manje zajedno. Svaki nesporazum izazivao bi šutnju, daljnje otuđenje. Shvatili smo da nešto moramo učiniti.

Na preporuku mladih prijatelja, naših župljana, koji nisu ni  slutili  što se s nama zbiva, odlučili smo otići na „originalni“ Bračni susret na Vrhovec, nadajući se da će nam pomoći u našem ponovnom zbližavanju. U početku, susreli smo neke nove, zamišljene parove, koje je isto tako mučila ista neizvjesnost kao i nas, što ćemo doživjeti. Sve naše  misli bile su usmjerene  našem dragom Gospodinu,  pitali smo se što nam sprema.

Prvi susret s parovima koji su animirali susret,(…) impresionirao nas je. Još više nas se dojmio susret s velečasnim Franjom Ivankovićem iz Subotice, duhovnim voditeljem našeg susreta. Tako blag, skroman i susretljiv bio nam je Božja svjetlost i  ruka koja nas je vodila cijeli vikend. Puno mu hvala.(…)

Svima koji čitate ove retke, a niste bili na BS, poručujemo da se doživljaj Bračnog susreta ne može opisati na način koji bi bio svima prihvatljiv i razumljiv. Uvjerili smo se u istinitost riječi naših prijatelja da je „Bračni susret“ potrebno osobno doživjeti.  Dođite i uvjerite se i vi!

Možemo samo reći da smo se na kraju ovog BS sa svim parovima i našim duhovnim voditeljem velečasnim Franjom,  rastali  srdačno kao sa starim prijateljima.        Dolaskom kući, sve se promijenilo. Naš odnos je postao bolji, odaniji, (…)   i sa smiješkom se pitamo što nam se to dogodilo. Svjesni smo da nam je dragi Bog podario priliku za novi početak našeg svetog braka, a samo o nama ovisi koliko ćemo ustrajati. Hvala svima koji su nas uputili u ovu prekrasnu, svetu avanturu.

 

Danas, nekoliko dana poslije, poslali bismo  na „bračni vikend“  sve naše drage prijatelje da i oni iskoriste pruženu priliku za novi početak kakav je ovaj naš. Radujemo se novim susretima Zajednice Bračnih susreta, sada smo sigurni da je to naš put.

 

Uz vjeru, molitvu i ljubav,  Željko i Željka Bakarić

 

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema