Na Bračnom susretu shvatili smo da naš lijep brak može biti mnogo ljepši

07.11.2018.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sudjelovanje na Bračnom susretu je naša najbolja odluka koju smo donijeli nakon našeg vjenčanja. Iako smo već na zaručničkom tečaju čuli za njega i iskazali veliku želju da sudjelujemo na Bračnome susretu, tek nakon deset i pol godina braka smo našu želju realizirali. Bilo je puno prepreka, a najveća ostaviti prvi put na čuvanje četvero male dječice u dobi od 1 i pol do 8 godina od kojih najmlađa još doji. No  sad vidimo da nismo učinili samo za nas pravu stvar, već i za njih koji najviše žele da se mama i tata ljube i poštuju jer kroz takvu ljubav oni gledaju i osjećaju Božju ljubav i blizinu. Sa strane smo često čuli komentare da nama to ne treba jer imamo lijep i skladan brak, ali osjećali smo da uvijek može biti još bolje.

Zaista, na Bračnom susretu smo shvatili kakvu je ljubav Bog zamislio za nas i da naš lijep brak može biti mnogo ljepši, kvalitetniji i može biti odraz neba na zemlji. Ondje smo se nanovo zaljubili jedno u drugo, dublje upoznali, naučili ispravno komunicirati i donijeli smo odluku da ćemo se svakog dana odlučiti za ljubav. Tamo smo dobili mnoštvo prekrasnih alata koji će nam pomoći u svakodnevnom životu da se naša odluka za ljubav i ostvaruje, a ne ostane samo na želji. Naučili smo slušati srcem, gledati jedno drugo očima ljubavi i za sad naš vikend još traje, a nadamo se da će trajati još dugo, sve do vječnosti.

Vjerujemo da će naša ljubav sjati i izvan naše obitelji te da ćemo tako biti svjedoci kako je brak predivna stvar koju je Bog zamislio za čovjeka i da se može biti istinski sretan i zadovoljan u braku kad se ljubi onako kako nam je Bog pokazao – ljubiti sve do kraja…

Maja i Darko Andročec

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema