Hrvatska zajednica Bračnih susreta u posjeti Srijemskoj Mitrovici

17.07.2019.

 

20191707_izlet

U utorak 25. lipnja 2019. Hrvatska zajednica Bračnih susreta posjetila je Srijemsku Mitrovicu, te središte Srijemske biskupije. Kao hodočasnici došli su članovi lokalnih zajednica Đakovo i Otok u pratnji preč. Tomislava Ćorluke, župnika župe Svih Svetih u Đakovu i duhovnika đakovačke zajednice bračnih susreta, te obitelji Neferanović, koordinatora zajednice.

Hodočašće je ujedno i godišnji izlet Zajednice Bračnih susreta na koji odlaze svake godine, kako bi u zajedništvu sa svojom, ali i drugim obiteljima članovima zajednice, proveli vrijeme i slavili Boga za sve primljene darove, te osobito za dar obitelji.

U skladu s mogućnostima, na izlet polazi cijela obitelj, što je veoma pohvalno, osobito u današnje vrijeme kada je obitelj izložena velikim kušnjama. Stoga je ovaj izlet i svjedočanstvo da u našem Narodu još uvijek postoji svijest o vrijednosti braka i obitelji.

Odmah nakon dolaska i okrjepe uslijedio je obilazak Srijemske Mitrovice, te kratko upoznavanje sa znamenitostima Grada, kao što su iskopine, ostaci bazilike…

Nakon obilaska je slavljena Euharistija koju je predslavio vlč. Ivica Zrno, pastoralni suradnik u Srijemskoj Mitrovici, uz koncelebraciju preč. Tomislava Ćorluke.

U pozdravnoj i poticajnoj riječi vlč. Ivica Zrno je istaknuo: tlo na kojem se nalazite je veoma staro i ispunjeno brojnim svetačkim i mučeničkim primjerima. Sam Grad je veoma star i povezuje ga se uz sve povijesne etape kršćanstva, od samih početaka kada su sv. Epenet i Andronik, učenici sv. Petra i Pavla, došli na ove prostore, preko prve zajednice koja je dala obilje mučeničkih primjera, među kojima će prepoznati sv. Ireneja, sv. Dimitrija, sadašnjeg zaštitnika Grada, biskupije i župe, sv. Anastaziju, te brojne druge kojima se Srijem diči.

Nakon euharistijskoga slavlja hodočasnici su se okrijepili uz pripravljeni ručak, te su druženje nastavili uz lijepu riječ i društvene igre.

20191707_dakovo

Rhema zaklada

Program HZBS potpomognut u suradnji sa Zakladom Rhema